Eerste wedstrijd in Assen 2x P1!

Maandag 3 Juli had ik mijn officiële eerste wedstijd van de RSZ op Assen en ik heb er super van genoten! Ik had 4 sessies en reed mee in de ZAC light klasse. dit is een combinatie van 600cc en 1000cc maar er zijn wel 2 apparte klassementen in deze groep (omdat het anders niet heel erg eerlijk is) .omdat mijn snelste tijd van de vorige keer niet snel genoeg was voor de sport klasse reed ik dus in de Light klasse en ik maakte het mijn doel om onder de 02:02:000 te rijden (dan word je in de 600 sport klasse gezet).

De dag begon helaas niet precies zoals ik gehoopt had. het begon spontaan voor mijn eerste sessie te regenen waardoor we snel naar regenbanden moesten wisselen waardoor ik niet meer genoeg tijd had om deel te nemen aan deze sessie. Ik vond dit vooral balen omdat ik maar 4 sessies had maar we weten nu wel hoelang het ongeveer duurt om beide banden te verwisselen van de motor. de sessie hierna was gelijk de kwalificatie maar tegen de tijd dat ik moest rijden was de baan al zo goed als droog. Omdat ik toch een tijd wou neerzetten, ben ik de baan opgegaan met regenbanden. Ik deed toch wat rustig aan aangezien ik mijn regenbanden niet in 1 sessie compleet wou op rijden. Tot mijn verbazing reed ik een 02:04:554 (3 sec. sneller dan de vorige keer) waardoor ik overall op P4 mocht starten en van de 600cc op P2!

Ik was toch wel een beetje zenuwachtig toen ik op de startgrid stond. Ik heb tot nu toe het snel starten op de R6 nog niet echt kunnen oefenen maar voor dat ik er goed over kon nadenken gingen de lichten al op rood. Ik had een goede start en wist in bocht 1 gelijk een gat te vinden waardoor ik op P1 stond. Ik hield deze positie vast en probeerde gelijk aan te haken met de 2 1000cc rijders voor me. Doordat mijn rempunten later waren en mijn bochtensnelheid hoger was, wist ik hun goed bij te houden en reed ik een behoorlijk gat naar de rijders achter mij. Ik probeerde mijn pase constant te houden maar vanwege een hevige crash in Ramshoek werd de sessie stilgelegd en behield iedereen zijn positie, mijn eerste P1!

In race 2 mocht ik starten vanaf P3 omdat ik in race 1 overall hier geëindigd was. Ook dit keer had ik een zeer goede start maar verloor in bocht 2 een hand vol posities doordat ik mij verremde. Ik probeerde mijzelf te herpakken maar ik merkte dat ik er deze race een stuk minder goed inzat maar toch zat het geluk aan mijn zijde, het begon wat te regen! Normaal is dit niet wenselijk maar in dit geval ging iedereen een stuk minder snel rijden waardoor ik na 1 ronde alweer op P1 stond. Vanaf dit punt bleef ik constant rijden maakte ik telkens profijt van dat het telkens van motregen naar zon naar motregen naar zon enz. enz. Toen ik voor de een na laatste keer over start finish kwam wist ik een gat gereden te hebben van 24 seconden naar de persoon achter mij. In deze laatste ronde begon het daarin tegen een stuk harder te regenen dan vooraf en ik raakte mijn motor in meerdere bochten bijna kwijt. IK wist mijn hoofd koel te houden en eindigde overall P4 en P1 van de 600cc rijders, dubble P1!!

Ik begon de dag denkend dat ik nog niet eens in de top 10 zou rijden maar nu stond ik hier, op het podium, op P1, voor de eerste keer! Ik heb wel eens vaker de snelste tijd gereden, of voor een paar rondes op P1, maar dit was een compleet ander gevoel. Ik ben super blij met de resultaten en de progressie die ik deze dag gemaakt heb en ik wil al mijn sponsoren bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren. Zonder hun was ik hier nooit geweest en had ik dit ook nooit mee kunnen maken!

Mijn volgende keer racen is in Frankrijk, dan gaan wij naar Dijon-Prenois, een oud Formula 1 circuit!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.