Op deze pagina vinden jullie oa. meer informatie over mijzelf en hoe ik begonnen ben met racen.

Mocht je vragen hebben over een onderwerp of meer willen weten? Laat mij dan een berichtje achter via mijn contactpagina.

Begonnen met karten

Toen ik jong was keek ik altijd veel naar autoracen en motorracen op TV. Alles wat snel ging vond ik leuk. Op mijn negende verjaardag kreeg ik van mijn ouders 3 kart lessen bij Kartbaan Leeuwarden. Na die 3 lessen vond ik het zo leuk dat ik bijna elke Zondagochtend ging karten, ik vond dit heel cool. Ik werd steeds beter en volgde steeds meer lessen en na 16 lessen kreeg ik zelfs een kart diploma. Samen met mijn vader heb ik toen een eigen kart gekocht en daar trainde ik iedere Maandagavond mee bij kartbaan Leeuwarden. Ook ging ik vaak trainen in Lelystad en dat was een supercoole baan, Ik ben daar ook met mijn neef Nick geweest (zie foto). Ik reed daar ook wedstrijden en heb daar ook een keer een medaille gewonnen voor de 7de plek. Ik ben ook naar Spa Francochamps (BE) geweest voor een internationale wedstrijd en daar heb ik een beker gewonnen voor de 9de plek.

Begonnen met de Race-Kids

Na 2 jaar karten vond ik het niet meer zo leuk omdat ik aan weinig wedstrijden mee kon doen. Mijn vader is toen gaan kijken naar iets anders, ik heb toen 1 keer meegereden met de Race-Kids. Ik vond de Race-Kids veel leuker dan karten dus stapte ik over naar het motorracen. Bij de Race-Kids reis je door heel Nederland en race je op verschillende circuits. In Assen heb ik een opstaples gedaan en in Lelystad heb ik mijn eerste wedstrijd gedaan en meegereden met de snellere rijders. Vanaf dat moment ben ik lid geworden van de Race-Kids. Alle trainers, jongens en meisjes zijn erg aardig bij de Race-Kids en het is altijd gezellig als we gaan trainen. Ik heb ook al een paar vrienden gemaakt zoals Rens, hij is mijn beste race-buddy.

In de winter

Ik zit nu 4 jaar bij de Race-Kids en vind het nog steeds te gek! Ik word steeds beter. In de winter blijf ik doorrijden met mijn pocketbike op kartbanen. Dit kan bijv. in Meppen (DE), in Poeldijk en in Swalmen. Deze banen vindt ik erg leuk maar ook wel uitdagend omdat de banen erg smal zijn, veel scherpe bochten en weinig lange rechte stukken hebben. Iedere les leer ik weer nieuwe dingen en wordt ik steeds weer iets beter!

 

Nederlands Kampioenschap

In 2018 heb ik met mijn eigen 4 takt pocketbike meegereden in het Nederlands Kampioenschap Junior B ik ben toen 7de geworden in het algemeen klassement, Het jaar daarop in 2019 heb ik meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap open 125cc. Dit was voor mij de eerste keer op een grote motor, hier ben ik 5de geworden. Dit jaar wordt mijn 2de jaar in de 125cc klasse, ik hoop op nog betere resultaten. Ik heb dus genoeg om naar uit te kijken.