Op deze pagina laat ik jullie zien op welke motoren in tot nu toe op gereden heb.

2-takt lesmotor

Op deze motor ben ik begonnen bij de Race-kids. Op deze motor heb ik leren racen, met de knie plat aan de grond, dat soort dingen, goede, ouwe tijden 😉

4-takt Minibike

De motor waar ik nu mee rijdt in het NK, de 4-takt! Deze motor is voor meer ervaren rijders (zoals ik) en is erg snel. Deze motor trekt iets minder snel op dan een NK 2-takt maar heeft uiteindelijk een hogere topsnelheid. Een fijne motor om op te racen!

NSF 100cc

Deze motor is anders dan de pocketbikes waar ik op rijdt, dit is een schakel motor. Dit zegt het al, hiermee moet je schakelen, iets wat niet hoeft bij de 4-takt. Deze motor heeft ook een hogere topsnelheid dan de 4-takt, deze gaan ongeveer 80 km per uur.

Suzuki GSX-R125

Dit is 1 van de motoren waarmee in het Nederlands Kampioenschap Open 125 gereden wordt. Ik vind deze motor erg fijn rijden en het schakelen voelt erg fijn. Deze schakelmotor heeft een topsnelheid van 140 km per uur. Met deze motor ga ik in de Open 125 rijden.

KTM RC125

Deze KTM is ook een schakel motor en rijdt ook in de Open 125. Ik vind deze motor ook erg fijn rijden, maar het schakelen gaat een beetje stroefer dan bij de Suzuki, ook is deze motor wat hoger en zwaarder dan de Suzuki. Maar ik vind hem er wel mooier uitzien dan de Suzuki.

Moriwaki 250cc

De Moriwaki is een Pre-moto 3 motor die gebruikt wordt om te trainen voor de grotere circuits en de snellere motoren. Deze motoren wegen 80 kilo en hebben een vermogen van 36 Pk. Dit is een enorme hoeveelheid power als je dit vergelijkt met bv. de Suzuki 125cc, deze weegt 116 kilo en heeft 15 Pk. Ik heb hier een aantal keren op mogen rijden (juniortrack en TT-circuit), ik vond dit helemaal geweldig, supergaaf en fenomenaal. Deze motoren hebben een topsnelheid van 180 km per uur.