Eerste keer op het circuit van Mettet!

Maandag 29 Mei was ik voor het eerst in Mettet samen met een oude groep waar ik vroeger altijd bij mee reed, de Race-Kids! Mijn neef en oom waren dit keer ook mee.
Onderweg naar het circuit had ik een aantal video’s bekeken van het circuit en het zag er goed uit. De bochten waren erg ruim en de baan zelf zag er ook leuk uit. Ik heb deze dag 6 sessies gereden.

Mijn eerste ervaring met het circuit was eigenlijk al gelijk goed. Het asfalt was wel wat hobbelig bij het insturen van bocht 1 en er zat een lekkere daling in bocht 6 waar mijn motor zelf een paar keer van de grond afkwam! Voor de rest was de baan erg open en was er genoeg ruimte voor een foutje dus een moeilijke baan was het niet.
Omdat ik samen reed met de Race-Kids (RacefunNL) kon ik ook na iedere sessie aansluiten bij de evaluatie en kreeg ik nog een aantal tips over rem/instuur punten en bepaalde lijnen. ook kon ik vragen stellen over bepaalde stukken wat wel erg hielp aangezien de trainer van de groep meestal achter je reed om daar vervolgens feed-back op te geven.

de eerste sessies was erg wennen, maar ik kon al gouw een ritme vinden. 1 nadeel aan de baan was alleen wel dat er veel rechte stukken opzaten waardoor je vaak hard moest remmen. De baan zelf was ook maar 2 KM lang dus dat was vooral even wennen en soms nogal zwaar. Ik had als einddoel voor deze dag een 1:15:000 te rijden en begon de dag met een 1:17:554. In de sessies daarna was ik erg aan het genieten en proberen mooie shots te maken voor op mijn YouTube kanaal. Is altijd wel leuk om zelf naar terug te kijken of aan mensen te laten zien.

Naar mate de dag vorderde begon ik moe te raken door de intensieve sessies en de hoge temperaturen. Toch kreeg ik in de laatste sessie een adrenaline boost waardoor ik toch besloot om door te pushen. Ik kwam namelijk een andere R6 tegen waar ik bij kon aanhaken en mooi mee kon strijden. Hij kwam mij voorbij op het rechte stuk en vervolgens remde ik hem er weer uit.

ik reed deze sessie een 1:13:970! Een mooie manier om de dag af te ronden!

Mijn volgende keer race is op 3 Juli, dan rij ik voor het eerst mee met een wedstrijd van de ZAC en ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.