Tweede keer Zandvoort gelijk met nieuwe ervaringen!

Vrijdag 19 Mei was ik voor de tweede keer in zandvoort. Omdat ik mijn TOMS cursus hier gehaald heb kon ik me deze dag lekker focussen op het genieten van de baan en het verbeteren van mijn rij techniek. Ik stond deze dag samen met Patrick en de rest van de race groep in een pitbox wat super gezellig was!

We hadden die dag 6 sessies. In de eerse sessie moest ik weer een beetje inkomen, Zandvoort blijft natuurlijk Zandvoort (een baan met veel hoogteverschil) dus inkomen is wel van belang. In de tweede sessie merkte ik eigenlijk al gelijk dat ik ik beter op mijn motor zat en ik begon nu meer vertrouwen te krijgen in het later remmen en het plat gaan door bochten. Ik reed in deze sessie al gelijk een nieuwe PB en wist dat er nog veel meer uit te halen was.

In de derde en vierde sessie begon ik wat te experimenteren met mijn schakel punten om te kijken of dat ook invloed had met topsnelheid en na de evaluatie kwamen we er achter dat er zeker nog wat te winnen viel als ik mijn motor wat langer doortrok in versnellingen.
Een aantal weken terug waren we namelijk met de motor op de test bank geweest en hieruit haalde we dat het optimale schakel punt op 12500 RPM ligt. Ik schakelde telkens iets te vroeg waardoor ik niet alles uit iedere versnelling haalde. Door dit toe te passen ging ik telkens net wat harder op de rechte stukken dan eerst. Ook heb ik deze sessie mooi kunnen battlen met een paar andere rijders in de groep.

De sessies hierna heb ik vooral genoten van de baan en alle afdalingen en niet perce op tijden gereden. Soms besef ik het me niet maar als ik er over nadenk is het toch wel gaaf dat ik dan met 200+ over het circuit van zandvoort schuur!

Ik heb weer veel kunnen leren en kunnen ervaren over de motor en ik kan niet wachten om weer te racen. Ook heb ik super genoten van de gezelligheid van Patrick en de groep waarmee we in de Pitbox stonden! Mijn volgende trainings dag is in Mettet en dit is een compleet nieuw circuit. Ik heb er super veel zin in!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.