Eerste training op mijn Yamaha R6!!

Zondag 9 April was het zover, mijn eerste training op het grote circuit. Ik had er ongelofelijk veel zin in en ik kon niet wachten om eindelijk het gas vol open te trekken! We hadden deze dag 5 sessies en ik was van plan om eerst even te wennen aan de motor en de snelheden waarop ik ging rijden en ik kan met.

Alleen het gevoel van alle wind die tegen je aan komt als je van 220 naar 100 gaat is extreem anders dan dat ik gewend ben, maar wel ontzettend gaaf! Deze dag waren we niet zo bezig met tijden maar in de tweede sessie reed ik een 2:08:544.

In de derde sessie kreeg ik problemen met het schakelen boven een bepaald toerental, als ik daaronder schakelde ging het zonder problemen maar dan had de motor een stuk minder vermogen waardoor ik al vrij snel de pits in kwam. Uiteindelijk hebben we besloten om de motor gedeeltelijk uit elkaar te halen om te zoeken naar het probleem en kwamen er achter dat de koppelingsplaten langs elkaar schuurden. Door de warmte die hierbij ontstond bleven de koppelingsplaten aan elkaar plakken, dit maakte het schakelen moeilijker. 

Ik heb deze dag 2 goeie sessies kunnen racen en de motor leren kennen. Ik vond het super gaaf om dit soort snelheden te ervaren.
Mijn volgende training is in Zandvoort, hier heb ik dan mijn TOMS cursus, als ik dit haal mag ik meedoen aan wedstrijden van de ZAC ( Zaterdag Avond Competitie).

Graag wil ik mijn sponsoren en iedereen bedanken die mij over de jaren heen hebben geholpen en gesteund om op dit punt te komen. zonder jullie was dit niet gelukt!

Tot snel op de baan!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.