laatste 2 NK’s van het seizoen 2022!

Mijn 6de NK van het seizoen vond ik de prestaties matig; vanwege andere bezigheden (waaronder school, niet onbelangrijk ) kon ik mij niet helemaal focussen op het racen.
Toch heb ik er het beste van kunnen maken en een super leuk, gezellig en leerzaam seizoen gehad!

In Veldhoven bestond het weekend uit 1 trainingsdag en de 2e dag bestond uit de kwalificaties en de races zelf, totaal 7 sessies.
Ik heb goed gebruik kunnen maken van deze dag, door de vele sessies kon ik weer wennen aan deze baan. De hoeveelheid grip die je hebt met de banden is een stuk minder dan op Assen of Staphorst.
De hele dag regende het regelmatig, tijdens de kwalificaties was de baan nat en ik wist de snelste tijd te rijden! Later tijdens de kwalificaties ging ik helaas onderuit en startte uiteindelijk op plek 4. Tijdens de 1e race was het droog en vanwege een crash in de eerste bocht finishte ik op de 5e plek.
In race 2 verloor ik halverwege de race mijn pase waardoor ik langzaam door de groep viel en eindigde het contact verloor. Ik eindigde deze race op de 10e plek.

Mijn laatste NK in Assen bestond uit 2 dagen; dag 1 was de training/kwalificatie dag en dag 2 was de race dag.
Tijdens de trainingen regende het en reed ik de snelste tijd. Tijdens de kwalificaties kon ik er niet goed inkomen; ik gebruikte deze sessie voornamelijk om mijn lijnen en houding terug te vinden. De baan in Assen heeft duidelijk meer grip dan Veldhoven! Ik reed een 9e starttijd voor de races.
Na een leuke avond met de andere rijders was ik klaar voor mijn laatste NK van het race seizoen. In de warming up had ik alweer de snelste tijd!
In de 1e race werd ik in de eerste bocht fijn geknepen en kon kant op. Ik kwam als 10de de eerste bocht uit worden. Ik hield me kop omlaag ging de strijd aan. De baan was nu alleen voor iedereen voor het eerst goed droog en dus reed heel de top 10 even snel!
Ik probeerde me hier en daar er toch nog tussen te drukken en eindigde op P8.
2e race had ik een slechte start en werd alweer klemgedrukt in bocht 1, ik wist hier alleen beter uit te komen waardoor ik langzaam en zeker naar P6 kroop.
Hier ging ik samen met 4 andere rijders een heel gevecht aan dat resulteerde in een crash die ik nog maar net wist te ontwijken. Uiteindelijk eindigde ik op P8.
In het eindklassement stond ik nu op een gedeelde P6 ( samen met een andere rijder evenveel punten)
Hiermee is een eind gekomen aan mijn race seizoen van de 125 en ga ik volgend jaar door op een nieuwe motor (600cc) en naar het grote circuit. Hier heb ik super veel zin in en ik kan niet wachten tot het seizoen weer van start gaat!
Ik wil graag iedereen bedanken die mij dit jaar gesponsord/gesteund heeft! Zonder jullie hulp had ik nooit zo’n mooi seizoen kunnen rijden en daar wil ik jullie allemaal voor bedanken.
Hopelijk zie ik jullie volgend jaar op het grote circuit en alvast hele fijne feestdagen toegewenst!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.