TOMS cursus in Zandvoort!

Afgelopen donderdag 26 april waren we in Zandvoort voor de TOMS cursus; deze cursus is verplicht zodat ik mijn race licentie haal een mee mag doen aan wedstrijden van onder andere de ZAC (Zomer Avond Competitie).

We hadden deze dag 5 sessies, en vanwege de TOMS cursus voor iedere sessie een theorie les dat ging over rijstijl lijnen, remmen en nog veel meer.
De eerste 2 sessie reden we achter de instructeur en daarna mochten we vrij rijden met een kleine race op het einde.

In de eerste 2 sessies heb ik de baan goed leren kennen, Zandvoort heeft een aantal hoogteverschillen in de baan. Het was even wennen om op een bocht aan te komen met 170km zonder de bocht te zie, extra goed opletten op de borden langs de baan. Ook de kombochten waren erg leuk om mee te maken, je hebt er namelijk een stuk meer grip dan in een normale bocht. Hiermee heb ik dus op het rechte stuk richting bocht 1 een topsnelheid van 245km/h!

In de 3de en 4de sessies heb ik veel gelet op mijn houding en hoe de motor reed. Het schakel probleem dat we in Assen kregen hebben we gelukkig kunne oplossen, hierdoor kon ik de motor een stuk langer doortrekken en haalde ik meer snelheid uit iedere versnelling. Dit samen met dat ik steeds meer zekerheid kreeg op de motor resulteerde in mijn snelste ronde, een 2.05.585. Ik begon de dag met een 2.17.670 dus ik heb mij aardig kunnen verbeteren!

In de 5de sessie hadden we het starten geoefend met een proefstart en race. Met de proefstart reed ik vaak weg met een wheelie, dit kwam omdat ik snel starten met deze motor nog nooit eerder gedaan had. Dit samen met dat de koppeling van de motor sneller grijpt was erg wennen maar na een aantal keer begon ik het aardig onder de knie te krijgen.

Al met al heb ik het super leuk gehad en ontzettend veel geleerd. 19 mei rijdt ik weer in Zandvoort en dan ben ik van plan nog meer aan mijn houding en rijstijl te werken!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.