In Staphorst kon het echt niet natter!

Mijn 4de nk was in staphorst en deze keer was mijn moeder mee! Normaal gesproken gaat mijn vader altijd mee maar hij deed nu mee met de 11 steden toch dus hij kon er helaas niet bij zijn.

Deze dag waren er 4 sessies gepland; 2 kwalificaties en 2 races. Erg kort maar krachtig bleek na de tijd, en nat. Kom ik nog op terug.

In Q1 was de baan droog. Ik moest alleen wennen aan de baan. Ik heb nogsteeds mijn meningen over deze baan maar na deze sessie kreeg ik een stuk meer zin op hier te rijden omdat ik nu eindelijk begon te wennen aan de baan en dat het eigenlijk best meevalt hoe gevaarlijk de baan is. Hoewel deze sessie aan het einde een stuk beter kon, wist ik toch een 4de positie te bemachtigen.

In Q2 was de baan wat nat. Waar ik echter wel benieuwd naar was, hoe rijdt dit in de regen? Nou, beter dan verwacht! Ik kwam de baan op en ik was weg, gewoon weg! Aan het einde van de sessie was mijn snelste tijd 0,5 seconden sneller dan de nummer 2! nu voelde ik me al helemaal beter over de baan maar ik had nu ook veel meer vertrouwen.

Voor de wedstrijden mocht ik starten op plek 4.

Ik had veel hoop voor de eerste race, het was mooi droog en wist dus dat dit lekker kon gaan. Ik had een goede start en ik probeerde gelijk aantehaken bij de rijders voor me. Zomaar ineens werd ik ingehaald en ik wist gelijk dat wegrijden geen optie meer was, dus dan maar battlen! Ik ging de strijdt aan en na een lange battle, wist ik bovenuit te komen en weg te rijden. tegen het einde van de race reed ik alleen en ik zag de nummer 3 steeds dichterbij komen. ik probeerde er nog wat van te maken maar ik kwam helaas net 1 ronde tekort om een aanval te kunnen doen. ik eindigde op p4

En toen werd het nat, heel nat. Het kwam met bakken uit de hemel. Maar de race ging door. Ik had een goede start, maar dat zag je niet want er was overal spray en regen. Ik reed de heletijd achter een andere rijder die ik maar niet voorbij wist te komen omdat het ontzettend glad was en ik totaal niks zag. Soms zag je een blauwe vlek voor je rijden en wist je dat je daar naartoe moest rijden maar verder was het nauwelijks te doen. Ik ging voor de inhaal actie maar er was een gele vlag en iedereen stopte. Ik schrok en kon geen kant op. Ik kneep de rem in, maar net iets te hard. Mijn voorwiel gleed weg maar ik wist hem nog overeind te houden met mijn voet. Doordat mijn voorwiel weggleed, sneed ik een stuk van de chicane af waardoor ik iemand inhaalde en omdat het geel was moest ik die positie terug geven. Achteraf bleken de nummer 1 en 2 elkaar onderuit gereden te hebben waardoor ik p3 eindigde en dus op het podium stond.
Weer een beker om mee naar huis te kunnen nemen!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.