2de NK in Veldhoven was een succes!

Eindelijk was het zover, terug naar Veldhoven! Op zaterdag 7 April had ik mijn 2de NK van het seizoen. Ik wil jullie gelijk vertellen over hoe het ging maar voor dat ik dat doe begin ik eerst met de trainingsdag die zich 1 dag hiervoor plaats vond.

Deze trainingsdag heb ik volledig gebruikt om de baan weer te leren kennen en de juiste tandwiel verhouding te vinden en omdat we 7 sessies hadden, hadden we genoeg tijd! Rond de 4de sessie hadden we de juiste tandwielen gevonden en kon ik beginnen met mijn racelijnen en rempunten. Ik heb deze dag veel samen gereden met Maxim van der Pas. Hij zat er vandaag lekker bij en reden hij en ik meerdere keren de snelste rondes van de sessie! Ik ging zo lekker dat ik in de laatste sessie mijn ronde record van vorig jaar verbrak met 0.1 seconde! Al met al heb ik super genoten van deze dag en kon ik niet wachten tot het NK zelf, ook al was ik toch wel wat zenuwachtig.

Op de race dag hadden we 4 sessie’s, 2 kwalificaties en 2 races. In Q1 probeerde ik zelfstandig wat rondes neer te zetten maar omdat ik vroegtijdig in de sessie uitgleed raakte ik compleet uit mijn ritme en kon ik mij niet goed herpakken. Omdat mijn voorwiel weggleed had ik niet meer echt veel vertrouwen in die specifieke bocht dus verloor ik daar zo een halve seconde. Ik reed deze sessie de 7de tijd wetend dat ik sneller kon.

In Q2 zat ik er een stuk beter in, ik had een samen met mijn trainer Patrick een goed plan gemaakt en naarmate de sessie verstreek reed ging het steeds sneller. Ik stond 7de, toen 5de, toen 2de toen 6de. Iedereen verbeterde zich en wanneer je dacht dat iemand een goede tijd had neergezet, werd hij verbeterd met 0.1 seconde. Uiteindelijk reed ik alleen en had ik genoeg ruimte om voluit te gaan. Ik kon op mijn laptimer zien dat ik steeds sneller ging, uiteindelijk reed ik een 3de tijd, 0.5 seconde sneller dan de dag daarvoor mijn tijd was maar 0.1 seconde langzamer dan de nummer 1 en 2 en de eerste 10 plekken lagen maar 0.9 seconden uit elkaar. Kortom een goede start positie voor de wedstrijden!

Race1: Ik had redelijk veel zenuwen, maar wist niet echt waarom. Maakt verder ook niet uit, want de race was al van start gegaan! Ik had een goede start en wist mij positie te behouden in de eerste ronde. Ik viel helaas terug naar de 4de plaats waar ik een lange battle aanging met de nummer 3. Ik wist er maar niet langs te komen, totdat we een achterligger op een ronde zette. Mijn voorganger koost de binnenbocht en ik koos de buitenbocht, dit was een goede keuze want ik was erlangs en stond toen 3de. Wat er toen gebeurde, vond zelfs ik raar. Ik reed weg van de groep en vlot ook! Mijn achterstand op de kopgroep was 5 seconden maar dat gat was al snel nog maar 2.2 seconden, helaas waren de rondes toen op en kwam het zwart-wit geblokt. Ik reed wel de snelste race ronde van het weekend, een 00:55:047! Daarnaast wist ik mezelf koel te houden en eindigde ik op de 3de plaats. Een goede prestatie.

Race 2: Deze race bracht wat verwarring aangezien het hiervoor een beetje had geregend en veldhoven kennende, was de baan nu spek glad (in de vorige wedstrijd waren er ook mensen onderuit gegaan) maar gelukkig viel het nu mee. Nadat de nr 3 stil bleef staan bij de start opende ik gelijkt de aanval op de nr 1. Ik stond ook heel even op p1, totdat ik bij het remmen bij een bocht werd ingehaald door een andere rijder. Ik haakte bij hem aan maar toen kwam er nog iemand tussen. Omdat ik nog niet echt vertrouwen in de baan had qua grip, kon ik de nr 1 en 2 niet goed bijhouden en vormde er zich al snel een gat. Toen kreeg ik last van de rijder achter me die er hier en daar steeds voorbij probeerde te komen. Gelukkig wist ik telkens de deur dicht te gooien en reed ik aan het einde van de race bij hem weg. Maar ook nu bleek het gat met de kopgroep te groot te zijn voor het aantal rondes die nog over waren. Ook deze race eindigde ik op de 3de plek, wat wel betekende dat ik van de dag overall 3de plek had en dus mocht ik op het podium en had ik weer een mooie trofee om mee naar huis toe nemen!

Mijn volgende race is in Assen op 21 mei en ik hoop dat deze net zo goed (of zelfs beter) gaat als die van Veldhoven!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.