De eerste training van 2022

Afgelopen zaterdag 3 April had ik mijn eerste trainingsdag van het jaar! Eindelijk na als die tijd wachten mocht ik weer racen en ik had er mega veel zin in! We hadden deze dag 4 sessies. Natuurlijk omdat ik 5 maanden niet gereden had moest ik de eerste weer even gebruiken om weer even in te komen.

In de eerste sessie moest ik echt even opwarmen. Tegen het einde van de sessie had ik al last van mijn schouders en voeten, ook die moesten er weer even aan wennen! We hadden de remmenblokken bij het voorwiel ook vervangen dus die moesten even inslijten op de remschijf. Ook reden wij op nieuwe banden die meer grip hoorden te leveren, ik vond het in het begin een beetje vaag rijden maar dit gevoel verdween al snel en in de 3de sessie was ik al verliefd op de banden.

Ook in de 2de sessie moest ik nog even wennen. Ik zat er al wel wat beter in maar ik moest toch nog wennen aan de nieuwe banden aangezien de grenzen van het remmen nu veel hoger lagen dan bij de vorige banden. In de 3de sessie ging ik los, ik zat er helemaal in. Ik kan de kop groep nu goed bij houden en regelmatig mensen inhalen. Ik begon nu gebruik te maken van het extra grip van de banden en begon mijn rempunt van iedere bocht steeds verder te leggen door veel harder en dieper te remmen. Ik was gewoon verbaasd over het feit dat ik mezelf nog niet van de baan had gereden. Deze banden kennen geen grenzen!

In de 3de sessie ging ik wat experimenteren. Ik ging proberen zo min mogelijk terug te schakelen zodat ik later en harden moest remmen om even snel of juist sneller uit bochten te komen. Hierdoor verkom ik dat ik onnodig terug schakel en eigenlijk alleen maar de motor onnodig belast. Ik heb dit toegepast op een aantal bochten en het werkte. Ik kon nu veel relaxter door de bochten en omdat ik nu een veel hogere bochten snelheid had vanwege de banden, reed ik niet trager en soms juist sneller. In de toekomst gaan we ook nog wat experimenteren met de tandwielen maar dat is nog wat moeilijk uit te leggen.

En tot slot de laatste sessie. We deden een proef race met start en ik starten natuurlijk achteraan zodat ik mijn nieuwe rij technieken kon toepassen op het inhalen van andere mensen. En nou, je kon wel zeggen alsof ik als een warm mes door de boter gleed! Die extra grip kwam dus erg van toepassing! Ik had uiteindelijk heel veel mensen ingehaald maar omdat een aantal uit de kopgroep af en toe via de pitstraat gingen kon ik niet goed meten of ik sneller was. Het was ook maar een proefrace dus ik was daar niet heel erg mee bezig, ik was meer aan het genieten dat het nu zo lekker ging voor een eerste keer!

Mijn volgende training in mijn eerste NK van het seizoen, dus het loopt allemaal lekker vlot achter elkaar. Dit NK vindt 9 en 10 April plaats en ik heb er weer zin in. Ik ben benieuwd wat deze nieuwe groep voor mij in petto heeft en ik ga mijn best doen voor nummer 1 in het kampioenschap!!

 

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.