Het laatste van het seizoen!

Op Zaterdag 25 September had ik mijn 5de NK in Assen en op 2 en 3 Oktober had ik mijn 6de en laatste NK van het seizoen. Omdat mijn 5de NK maar 1 dag was, besloot ik beide NK’s in 1 bericht samen te voegen.

Omdat mijn 5de NK in Assen maar 1 dag was, in plaats van 2, hadden we maar 4 sessies en we begonnen gelijk met de kwalificatie. In Q1 reed ik de 5de tijd en in Q2 reed ik een 4de tijd waardoor ik in de race vanaf de 4de positie starte.

Race 1: Ik had een redelijke start en wist mijn positie in de eerste ronde goed te behouden en ik probeerde gelijk aan te haken bij de kop groep. Ik verloor helaas al snel het contact met de nummer 3 omdat hij iemand net wat sneller voorbij kwam dan ik. Na een crash in bocht 1 stond ik 3de en moest ik erg mijn best doen om die positie te behouden vanwege de persoon achter mij. Hij kwam mij telkens net voorbij maar ik zorgde ervoor dat hij niet teveel afstand kon maken en ik propte hem er iedere keer weer tussen. Na 8 rondes van alleen maar battles eindigde ik de race op de 3de plek.

Race 2: ik had een slechte start maar vocht mijn weg snel terug naar de 3de plek. Tegen de laatste paar rondes kwam ik langzaam en zeker ook in de richting van de nummer 2 en haalde hem zo snel mogelijk in. Maar helaas, in bocht 3 schakelde ik tijdens het remmen terug naar de 1ste versnelling in plaats van de 2de, ik schakelde gelijk omhoog naar z’n 2 maar daardoor blokkeerde mijn achterwiel waardoor ik van mijn motor af werd geslingerd. Na de crash kreeg ik mijn motor niet meer aan de praat waardoor ik een DNF kreeg.

Niet de manier waarop ik de dag wou afsluiten maar ik had nog 1 NK om het goed te maken!

En dan nu, mijn laatste NK van het seizoen. Dit keer hadden we wel 2 dagen waarvan 3 sessies op iedere dag. Op de eerste dag hadden we de kwalificaties en op de tweede de races.

Voor dit NK reden we een wat raardere lay-out die ik maar niet goed onder de knie kon krijgen. De baan was ook vrij kort dus iedereen reed heel dicht op elkaar.

Q1 was niet helemaal mijn sessie, ik kwam niet echt in de flow waardoor ik een 8ste tijd reed. Helaas kon ik deze ook niet verbeteren in Q2 want toen begon het te regenen. Ik deed alleen wel mijn best en reed in Q2 de 1ste tijd maar omdat die niet sneller was, starte ik gewoon nog op de 8ste plek met de race. Een mooie inhaalrace dus, zei ik tegen mezelf.

De volgende dag was het al snel duidelijk dat het een regen race zou worden omdat de baan mega nat en super glad was. Genoeg om me voor zorgen te maken dus.

Race 1: Ik had een matige start maar maakte al snel veel posities goed en reed na de eerste paar rondes op de 4de plek. Ik reed al snel naar de nummer 3 maar werd helaas al snel ingehaald waardoor ik 5de stond toen ik aansloot bij de nummer 3. De rest van de race probeerde ik er voorbij te komen maar ik kon maar geen gaatje vinden. In de laatste ronde probeerde ik nog een inhaalactie die net niet lukte en ik eindigde deze race op een 5de plek.

Race 2: Ik had nu een veel betere start maar ik werd in bocht 1 wijd geduwd. Dit kwam alleen heel goed voor mij uit omdat ik toen om de hele groep kon rijden die elkaar aan het afremmen waren. Ik reed al snel op de 5de plek en vanwege een snelle aanval en een crash voor me reed ik op de 3de plek. Ik hield deze positie vast en eindigde dus 3de. Een mooie laatste race om het seizoen af te sluiten.

En dat was het dan alweer, een kort seizoen maar toch kunnen genieten! Ik vond dit jaar echt super leuk en heb ook leuk kunnen battlen samen met mn race maten! Ik hoop dat volgend jaar precies hetzelfde word maar dan met meer races en minder crashes!