Retry op Veldhoven en dit keer…..SUCCES!

4 september had ik mijn 4de NK in Veldhoven en ik had redelijk wat zenuwen omdat de laatste keer in veldhoven de groep heel erg bij elkaar zat en ik daar toen lastig tussen kon komen. Het zou mij deze keer dus wel niet zo makkelijk afgaan als met mijn vorige NK.

We hadden vandaag 2 kwalificaties en 2 races en vanwege de grote groep die we vandaag hadden reden de Open 125 tijdens de kwalificaties bij ons in de groep.

In de eerste kwalificatie hing er mist over de baan waardoor je praktisch niks kon zien! Na ieder recht stuk zat er wel weer een laag met water op je vizier, er was ook niet veel grip aangezien het dus nat was samen met veel stof en zand op de baan. Ik eindigde toch nog met een 3de tijd.

In de tweede kwalificatie was het weer al wat beter maar het was nog steeds erg koud dus het was erg moeilijk om grip te zoeken. Ik kwalificeerde mij opnieuw 3de en mocht de race beginnen aan de rechterkant van de baan dus ik had de binnenbocht inkomend op bocht 1.

Race 1: Ik had een matige start maar behield mijn positie door bocht 1 en 2. Ik reed nu 3de en kon een goede marge opbouwen op de rijders achter me, het gat was 2 seconden maar toen kwamen er 2 achterliggers in de mix en er werden geen blauwe vlaggen gezwaaid. Ik verloor hierdoor mijn gat van 2 sec in 3 bochten en 1 ronde later remde hij mij eruit in bocht 2. Ik bleef de hele race achter hem hangen in de hoop hem weer te kunnen inhalen maar dat moment leek nooit te komen pas in de laatste bochten zag ik een kleine kans. Tijdens een bocht reed de rijder voor mij namelijk een verdedigende lijn waardoor hij in de volgende bocht wijd uitkwam, ik zag een kleine kans en deed zonder veel te denken. Ik zette mijn motor er aan de binnenkant naast en bleef daar lang hangen. De volgende bocht zatten we kuip aan kuip en in de laatste bocht opkomend naar de finish zat ik vol aan de buitenzijde en reed ik bijna in het gras, gelukkig kon ik meer snelheid uit de bocht meenemen en kwam ik met een halve motorlengte als 3de over de finish.

Race 2: Ik had een iets betere start maar werd in de eerste bocht afgeknepen waardoor ik 2 posities verloor. Ik dacht bij mezelf dat dit wel meerde rondes zou duren om er weer voorbij te kunnen komen maar het ging sneller dan dat ik had verwacht binnen 3 rondes lag ik weer op mijn oude plek en ik wist vervolgens ook nog eens een gatje te maken van 3 seconden. In de laatste paar rondes begon ik een beetje vermoeid te raken en begon ik wat meer fouten te maken. Ik bedacht mij hoe vaak ik eigenlijk telkens dezelfde rondes reed en telkens ongeveer even snel, hierdoor raakt ik wat afgeleid. De 2 rijders achter mij liepen hierdoor in de laatste rondes 2,5 seconden op mij in en gelukkig had ik een marge van meer dan 4 seconden opgebouwd en had ik nog wel een gaatje toen ik opnieuw als 3de over de finish kwam.

Doordat ik 2 keer 3de was stond ik ook 3de in het dagklassement waardoor ik weer op hetpodium mocht staan en met een beker naar huis mocht!

Mijn volgende NK is pas over 2 welen in Assen en het is maar 1 dag inplaatsvan de normale 2 dagen.