Nieuwe beker met 3de NK in Assen

In het weekend van 22 en 23 augustus was het weer tijd voor mijn 3de NK in Assen. Ik had er echt, echt veel zin in want het ging alleen maar regenen. Daarom leek het mij dus ook zo leuk want dit was voor het eerst dat ik een echte regen NK kon rijden, hoopte ik. Op de eerste dag begonnen we met een vrije training die na droog was. Ik moest even goed inkomen en reed een redelijk goede tijd. Verder was het erg koud dus goed inkomen was het belangrijkste. In de eerste kwalificatie was het, jawel, nat! Er was heel erg veel regen gevallen en dat werd een mooie sessie. Ik kon zo mooi inkomen en ik vond het een super leuke en leerzame sessie want in de regen rijden vind ik best wel gaaf. In de tweede kwalificatie was het nog een beetje nat maar begon het al weer te drogen. Dus dat was een half/half sessie waarbij ik als 3de kwalificeerde, een goede positie dus. Verder  was er niet zo veel te vertellen over de sessies maar tussen de sessies in was er ontzettend veel regen, maar dan ook echt heel lang en hard, wat ik erg mooi vond.

Op dag 2 begonnen we met een kwalificatie die nog wel droog was en die ging redelijk goed. Voor deze sessie gebruikte ik voor het eerst een pitboard. Mijn vader kon daarop laten zien welke plek ik op dat moment had en hoeveel tienden ik achter 1 plek hoger zat. Ik haalde alles eruit en kwam op een 4de plek startplek uit. Aan het einde van de sessie verloor ik namelijk grip en gleed ik een paar keer bijna weg waardoor ik het vertrouwen verloor en dacht dit is wel goed zo. Het was namelijk weer begonnen met regenen en ik reed op slicks dus daarom stopte ik ook.
In race 1 was er regen en ik had een super start, ik kwam als 3de uit de eerste bocht en reed goed maar toen werd ik in een bocht bijna omver geduwd waardoor ik 2 posities verloor waardoor ik 5de stond. Ik wilde zo snel mogelijk degene weer aanhaken bij de eerste 3 rijders. Ik moest daarom alleen degene voor mij inhalen en ik wist dat ik dan kon versnellen, dus ik moest het gewoon proberen. Ik maakte het gat tussen hem en mij dicht en ik probeerde gelijk al een actie maar die lukte niet, hij bleef goed verdedigen en pas een paar rondes later kon ik een geslaagde actie uitvoeren en kwam ik langs hem. Vanaf dat moment zag ik dat het gat naar de nummer 3 te groot was voor de rondes die nog over waren en moest ik de rijder achter mij, achter mij houden. Ik eindigde deze race als 4de en daar was ik best tevreden mee. Ik heb goed verdedigd en dat zei mijn trainer Patrick na de race ook tegen mij.

De 2de race was wel droog en ik had weer een goede start en kwam als 4de uit de eerste bocht, ik zat vlak achter de persoon voor mij en in bocht 3 kon ik hem eruit remmen. Ik stond 3de en wou gelijk aanhaken bij de kop groep wat in het begin lukte maar later verloor ik de aansluiting en moest ik verder op eigen kracht. Ook kon ik een steeds groter gat slaan tussen mij en de persoon achter mij (ook dit zag kon is goed zien op mijn pitbord). Ik gaf alles wat ik in me had en reed super tijden, de snelste die ik daar ooit had gereden en eindigde de sessie op een 3de plaats wat ik geweldig vond. Met dit resultaat kwam ik er toen ook nog achter dat ik in het dag klassement 3de stond en dus weer een beker te pakken had! Ik was super tevreden over dit NK en hoop hetzelfde te kunnen doen bij mijn 4de NK in Veldhoven.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 6 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.