4de NK Veldhoven met goed resultaat

29 augustus was ik in Veldhoven voor mijn 4de NK van het seizoen. Ik had er erg zin in vanwege de resultaten die ik het NK daarvoor had behaald. Ik hoopte dit deze NK weer te doen en daarom had ik er volle vertrouwen in. Omdat nu alles op 1 dag moest doen begonnen we gelijk met de 1ste kwalificatie en het was gewoon even inkomen, omdat veldhoven een gladde baan is en omdat de temperatuur die ochtend erg laag was, was er bijna geen grip te krijgen en reden we allemaal redelijk traag. Ik had mij toen als 3de gekwalificeerd met nog 2 andere rijders in één tiende van elkaar, erg close dus! De 2de kwalificatie was het al weer iets warmer en toen hadden we gelijk ook meer grip. Het rijden zelf ging dus veel en veel beter en ik voelde me de hele sessie super goed. Ik deed mijn best maar kwam steeds niet verder dan een 5de startplek. In de laatst twee ronden kreeg er gelukkig nog net wat meer uit en kwam ik tot een 4de startpositie. Dit vond ik alsnog erg goed.

Voor de eerste race hadden we een lange pauze en toen kwam mijn trainer Patrick ook langs om te kijken bij het NK. Mijn vader had nog een kleine aanpassing aan de motor gedaan waardoor ik iets meer druk kreeg op de voorband en dus meer grip had. In de eerste race was het erg druk in de eerste bocht en kon ik mijn positie niet goed terug vinden. Na bocht 1 lag ik 5de, het was er erg chaotische race, er kwamen 2 rijders in aanraking met elkaar, er viel 1 rijder uit, 1 raakte van de baan en 1 was gecrashed. Dit zorgde ervoor dat ik uiteindelijk als 3de over de finish schoot.

In race 2 had ik opnieuw een zeer matige start ik zakte nu terug naar de 6de plek en kon niet snel genoeg voorbij de rijder voor mij. Hierdoor verloor ik gelijk de aansluiting met de kop groep. Eenmaal voorbij de nummer 5 bleek ik een achterstand van ruim 3,5 seconden op de rijders voor mij te hebben. Ik had dus wat goed te maken en ging er maximaal voor. Ik liep behoorlijk snel in en halverwege de race was ik aangesloten. Ik probeerde er op allerlij manieren voorbij te komen maar ik zag nergens een mogelijk gaatje, toen ik er uiteindelijk 1 zag ging het ook bijna mis en botste ik tegen de rijder aan bij het uitkomen van de eerste bocht. Ik zat heel lang achter hem en ik wou er zo graag langs maar ik kon maar geen goede manier vinden totdat er een achterligger in het spel kwam. Ik zag een heel klein gaatje dat hij duidelijk dicht wou hebben maar ik bleef er zitten en knalde hem ervoor (zie foto 3). Ik moest nu vol in de verdediging en wilde daardoor gelijk een gaatje slaan waardoor ik bij het uitkomen van een bocht iets te vroeg op het gas ging en bijna onderuit ging en dat in de 1 na laatste bocht voor de finish! Gelukkig kon ik hem houden en kwam ik uiteindelijk als 4de over de finish.

Door deze uitslag kwam ik in het dagklassement op een gedeelde 4de plaats uit. Helaas geen beker deze keer maar dat komt hopelijk nog wel, ik heb namelijk nog 2 NK’s waar ik het kan proberen! Maar met dit resultaat sta ik inmiddels wel op een 3de plaats in het NK klassement, en daar ben ik super blij om.

Dit was milan, laterrrrr!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.