Trainings kamp Assen

Ik had er heel veel zin in, 4 dagen lang racen, leek net een droom. En vooral omdat we op de laatste dag op het grote circuit mochten rijden. Mijn personal trainer Patrick was er ook bij. Op maandag kwamen we daar al aan om onze plek te kiezen en omdat we een hond hadden moest dat achteraan de paddock. Maar we stonden bij Delano, Daniel en Nick dus dat was wel gezellig.

Dag 1;
Ik had eensuper zin in vandaag. Vooral omdat ik kon rijden en dat liet ik in de eerste sessie weten door onder uit te gaan in een super krappe bocht. Er was kleine schade dat makkelijk te vervangen was dus ik kon gewoon weer verder rijden. De 2 de en 3de sessie waren eigenlijk je normale sessies die je op een dag rijd, het ging goed met hier en daar nog punten om je te kunnen verbeteren. De 4de sessie ging ik bijna een keer onderuit omdat ik een wheelie trok bij het wegtrekken uit die bocht waar ik eerder die dag onderuit ging. Ik hield em wel maar het was wel krap. De laatste sessie van de dag was haast niet te doen vanwege de hitte dus die ging niet al te goed maar het ging erom dat ik niet gecrashed was die sessie. Er was ook nog een grote sprinkkussen parcours waar ik veel lol in heb gehad.

Dag 2;
Deze dag hadden we maar 3 sessies omdat de laatste sessie werd vervangen door een sport sessie. In de eerste sessie kwam ik erachter dat ik de baan niet zo heel leuk vond. Ik vond de bochten die erin zaten maar vervelend en zat zo niet goed in mijn vel, maar in de 2de sessie werd alles beter toen ik de baan een beetje door begon te krijgen. En in de 3de sessie vond ik de baan al weer wat leuker en ging mijn sessie ook super goed. Ik had goede tijden neergezet ondanks dat het zo ontzettend warm was die dag. En dan had ik nog een sport sessie van een uur en man die maakte mij helemaal kapot. De oefeningen zelf waren wel creatief en goed qua welke spieren je dan moet gebruiken en trainen maar de timing was niet zo fijn, het was nog steeds verschrikkelijk heet.

Dag 3;
Vandaag begon het alweer goed met een crash van mij in de 2de ronde van de eerste sessie, perfect! Ik was weer eens te veel aan het pushen en nam een andere rijder met mijn glijder mee. De motor was er niet goed aan toe en ik moest de 2de sessie overslaan, gedeeltelijk ook door de hitte. De 3de sessie kreeg ik gelukkig van Barry Veneman de mogelijkheid om op een NSF te rijden en dat vond ik super gaaf. Eenmaal op de baan kwam ik erachter hoe klein z’n NSF nou eigenlijk is. Maar ik was er wel super van aan het genieten. De 4de sessie heb ik ook met de NSF mogen rijden en nu was het nog leuker omdat ik nu in mijn eigen groep moest rijden en ik alweer aan de gewend was. Ik heb zelfs een aantal jongens op grotere motoren kunnen inhalen. De 5de sessie reed ik weer op mijn eigen vertrouwde motor die het weer perfect deed (met hulp van mijn vader en patrick en een aantal reserve onderdelen) Ook hadden we de motor iets anders afgesteld waardoor ik veel meer gevoel kreeg aan de voorkant van mijn motor. Dit zorgde ervoor dat ik lekker hard kon gaan en er een flink aantal goede rondes uit kon halen!

Dag 4;
Vandaag was de laatste dag van het race kamp en we begonnen met een kwalificatie. Gelukkig was mijn motor weer helemaal top em kon ik er weer lekker voor gaan. Ik zou alleen wel wat rustigger doen omdat het nu echt heel warm was. De race wou ik niet mee rijden omdat ik mijn banden wilde sparen voor het rijden op het grote circuit. Er was namelijk een uur voor uit gepland dus ik hoopte een flink aantal ronden te mogen rijden. Eindelijk gingen we in de pauze naar het grote TT circuit maar helaas dat stelde niet zoveel voor, omdat er ook andere mensen op het circuit aan het rijden waren mochten we maar 2 rondes. dus dit was wel een beetje een teleurstelling als je het mij vraagt. De endurance-estafette aan het einde van de dag heb ik nog wel mee gereden en deze was ook echt super leuk. Ik vormde samen met Daniel Tappel een team. Wij zijn uiteindelijk 5de geworden, kortom een mooie afsluiting van een super fijn racekamp.

Na het racen moesten we alles nog inpakken en opruimen. Nadat ik Patrick heel erg bedankt had voor zijn begeleiding en steun de afgelopen 4 dagen gingen we via de KFC naar huis. Daar kon ik gelukkig nog ff lekker in het zwembad gespringen om lekker af te koelen! Mijn volgende NK is al over 2 weken en dat is ook in Assen, ik ben benieuwd hoe dat gaat!

Groetjes Milan

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.