Eerste NK in Assen

19 en 20 April had ik mijn eerste NK in Assen. Ik was erg benieuwd hoe het zou verlopen. 19 april was een trainingsdag en 20 april was de race dag. De eerste dag hadden we maar 4 trainingen omdat er zoveel groepen waren dus dat was wel jammer. Voordat er gereden werd moest je je helm en motor laten keuren om ervoor te zorgen dat je goed mee mocht doen met het NK daarnaast moesten we ook op de foto voor het KNMV kampioenschap.

De eerste training ging ik erg letten op mij rijlijnen en merkte ik na de tijd dat ik de 5de tijd reed wat beter was dan ik had verwacht. Mijn trainer Robert was er ook en hij vertelde mij dat ik erg op mijn rempunten moest letten, dus daar ging ik mee bezig. De tweede sessie verremde ik me in de eerste bocht en ging ik het gras in maar ik hield mezelf overeind en maakte de save van de dag! Daarna was ik een beetje in shock en reed ik wat minder snel. In de derde sessie haalde ik alles uit de kast en reed ik heel erg snel. Mijn snelste tijd was een 0:58:544. De vierde sessie had ik niet gereden omdat ik ook nog naar de verjaardag van mijn neef  wilde dus die heb ik niet overgeslagen.

20 April
Vandaag is de dag van de race en ik ging ervoor! De eerste en tweede kwalificaties gingen super goed en ik had een tijd van 0:58:376, de 7de tijd. De eerste race begon met… een slechte start! Ik ging als 1 van de laatste door de eerste bocht in maar kon mij na drie ronden terugknokken naar de 8ste plek. E en paar rondes daarna stond ik 7de en ik ging als de duivel. er viel aan het einde van de race ook nog iemand uit, dus dat betekende dat ik 6de stond. Ik was dus 6de geeindigt en ik was daar super blij mee en kon niet wachten hoe de tweede race zou gaan! Nou, de start was niet echt veel beter maar ik kwam beter door de eerste bocht, helaas reed ik na 4 ronden in niemandsland dus er was deze race niet echt veel om over te vertellen. Ik ben wel 7de geindigt waar ik ook super blij mee was. Het bleek ook dat als je mijn posities van dit NK naast elkaar zet je mijn race nummer krijgt (67), dat vond ik wel super grappig.

Ik vond dit een goed begin van het jaar en op 1 mei rijd ik weer mee met de Race-Kids in Assen, voor een training!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.