Uitstapje naar SSP300 en de Superbikes in Assen

Vandaag was ik op het grote TT circuit in Assen voor de SSP300. Dit is de klasse waar mijn trainer (Robert) in rijdt. Hij had die dag een race dus zijn mijn vader en ik wezen kijken. Wij hadden daar afgesproken met Anneke en Rens en het weer was niet bepaald lekker warm. Het was behoorlijk winderig en nogal koud. Toen we bij de TT waren heeft mijn vader een heel gaaf Suzuki vest voor mij gekocht (Hij had er zelf ook 1 gekocht) omdat ik nu op een Suzuki rijdt. We moesten wel even wachten totdat Robert moest rijden dus hadden we eerst gekeken naar de 2de SBK (SuperBikes) race. We hadden 1 van de mooiste plekken die je je maar kon verzinnen. We zaten op de nieuwe tribune net voor de Geert Timmer bocht. Je kan vanaf hier haast het hele circuit zien. Omdat we op een hoge plek zaten was het daar best wel koud maar het was het wel waard. De race was heel spannend, Alvaro Bautista heeft gewonnen met Michel van der Mark op de tweede plek. Even later zijn we naar de hospitality-tent van Robert zijn race team (hij rijd voor Kawasaki) geweest, daar hebben we hallo gezecht tegen Robert en de rest, gekeken naar zijn motor (ik heb er ook even opgezeten) en lekker wat gegeten en gedronken. Ook heb ik nog een poster van Scott Deroue (team maat van robert) meegenomen.
Voor de race van Robert begon zijn we met zijn vieren gauw naar een VIP box gegaan, daar konden we goed naar de race van Robert kijken. De race was heel spannend maar ging helaas niet zo goed voor Robert, hij lag lange tijd 8ste maar (zo vertelde hij later) miste een slipstream en toen gingen er 5 mensen aan hem voorbij. Uiteindelijk is hij 12de geworden. Na de race zijn we nog even naar de hospitality-tent geweest. We hebben toen nog even met Robert gesproken maar omdat het al erg laat werd hebben we gedag gezegd en zijn we weer naar huis gegaan.

Op 19 april moet ik weer trainen op het Juniortrack in Assen en de 20ste heb ik mijn eerste NK en ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan!
Tot de volgende keer.

Groetjes Milan

1 Comments

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.