Tweede NK in Berghem

Zaterdag 11 Mei had ik mijn tweede NK in Berghem. Ik vond dit wel heel spannend omdat deze baan erg glad kan zijn. Vorig jaar reed ik hier nog op een mini-bike en nu was het mijn eerste keer hier op een 125cc. Ook was ik met mijn laatste training in Assen, 2 weken geleden, hard onderuit gegaan met een mini-bike en hierdoor had ik nog steeds last van mijn rechterpols en onderarm.

In de eerste kwalificatie had ik nog niet door dat het een kwalificatie was, ik dacht dat het een vrije training was, dus reed ik niet echt super snel. Maar in de tweede kwalificatie ging het allemaal een stukje beter en ik reed goede rondes van onder een minuut. Ik mocht starten als 7de. Ik had hierbij een goed gevoel voor de race, helaas kon ik niet maximaal leunen in de bochten vanwege mijn zeer pols en arm.

Bij mijn eerste race maakte ik een slechte start (het starten op de 125 lukt nog niet echt goed) maar ik kwam wel op de 7de plaats de eerste bocht in. Ik hield deze positie vol voor ongeveer 4 rondes toen ik me verschakelde en iemand mij inhaalde. Ik probeerde met hem mee te komen, maar dat lukte me niet omdat ik nog een paar keer wijd schoot in een bocht. Ik ben toen als 8ste geeindigd. De 2de race ging qua start niet veel beter maar qua positie wel. In de eerste bocht raakte iemand buiten de baan en schoof ik 1 plaats omhoog. Ik heb opnieuw geprobeerd om mee te komen met de rest maar ik bleef hangen op de 7de plek. Ik ben wel tevreden met mijn resultaat omdat ik weet dat ik het maximale eruit heb weten te halen.

Voor Rens verliepen de race super goed en hij eindigde 2 keer 10de. We hebben deze dag ook veel mooie foto’s kunnen maken die ook bij dit bericht zitten.

De eerst volgende training heb ik op 15 mei in Lelystad en daarna ga ik een weekend naar Spa-Francochamps voor een training en Race.

Groetjes Milan

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.