Eerste buitentraining van het jaar

Het is weer zover, de buitentrainingen zijn weer begonnen met daarmee nieuwe kansen. Ik was erg blij met het feit dat ik weer op mijn Suzuki kon rijden maar een nieuw jaar brengt jammer genoeg ook pech met zich mee. De dag voor de training was ik wezen skaten en ben toen hard gevallen waardoor ik thuis kwam met een pijnlijk been, last van mijn heup en een grote schaafplek op mijn linker elleboog. Dat hield mij gelukkig niet tegen om er de volgende dag snel tegenaan te gaan. We hadden in totaal 6 sessies te rijden dus ik was erg benieuwd hoe het zou gaan.

Bij de eerste sessie moest ik even inkomen en weer wennen aan het feit dat je met een grote motor meer kracht nodig hebt om door een bocht te komen dan met een minibike. Voor de rest ging deze sessie erg goed en kon ik er goed inkomen. De tweede sessie daarintegen was wat minder goed. Twee rondes nadat ik de baan op was gegaan was ik vergeten dat ik koude banden had en gleed mijn voorband weg waardoor ik onderuit ging en de linker stuurstang gebogen en de kuip beschadigd was.

De derde sessie was ook niet echt beter omdat Rens en ik gelijk in de eerste ronde onderuit gingen waardoor ik moest stoppen met racen omdat mijn gashendel bleef hangen. Dit bleek alleen niet het enige te zijn. Er zat ook een gat in het remvloeistof bakje van de achterrem, hierdoor kon ik niet meer met mijn achterrem remmen. Mijn vader en ik baalden op dit moment zo erg dat we op dat moment beide niet veel zin meer hadden. Gelukkig kon mijn vader alles repareren en probeerde ik het gewoon weer opnieuw, ik wilde in ieder geval nog 1 sessie uitrijden.

De vierde sessie was ik niet gevallen en heb ik de sessie gewoon uitgereden. De vijfde sessie ging een stuk beter en ik begon veel vaart te maken. Ik was hierbij ook over mijn angst van vallen heen en nam steeds meer risico. De beste sessie moest alleen nog komen, ik ging voluit en had een groep van 7 snellere mensen (uit een andere raceklasse) voor 3 rondes achter me gehouden. Uiteindelijk heb ik er 2 voorbij laten gaan om daarna te kijken of ik ze kon bijhouden en ook dit ging heel goed.

Deze dag was ook de eerste trainingsdag van de Race-Kids Academy (voorheen de Dutch Racing Academy), voor de sessies die ik heb kunnen uitrijden ben ik met mijn trainer Robert Schotman gaan zitten en hebben we veel punten besproken. Punten zoals rempunten, racelijnen en waar ik welke versnelling moet hebben. Ik heb hiervan weer veel geleerd en kan niet wachten om alles weer op de baan uit te proberen.

Dit was helaas alweer het einde van de dag. Hopelijk heb ik al mijn ongeluk verbruikt en heb ik de rest van het seizoen alleen nog maar geluk! Volgende week ben ik weer ik Assen voor de Voorjaarstraining en de week daarna is al mijn eerste NK wedstrijd en ik heb er een goed gevoel over!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.