Voorjaarstraining in Assen met nieuwe banden!

7 april was het weer tijd om te racen en ik had er erg veel zin in. Mijn vader en ik hebben de dag voor de training de hele dag besteed aan mijn nieuwe banden en die op de motor te zetten. We hadden ook eindelijk een goede generator dus we konden de bandenwarmers goed gebruiken en ik maakte hier de hele dag voluit gebruik van.

De eerste sessie was zoals gewoonlijk een inloopsessie maar dan veel sneller vanwege meer grip die de nieuwe banden me gaven en ik vond het te gek! De tweede sessie nam ik al wat serieuzer en ik begon snellere rondes te rijden, zelfs onder de minuut! Verder ging het met mijn racebuddy Rens  ook goed. Er waren ook een stuk meer rijders dan de laatste keer dus dat maakte het ook leuker. Helaas waren de pauzes tussen de sessies heel erg lang en ik verveelde me best wel vaak.

Bij de derde sessie werd er een oefenstart gehouden en ik vond wel dat ik goed weg kwam. Ik ben in deze sessie wel 2 keer naast de baan gekomen maar ben niet onderuit gegaan. Ook reed ik nu rondes van 58 seconden! Waar in toen ook achterkwam is dat er maar vier sessies waren en dat vond ik behoorlijk jammer. In de vierde sessie was ik een beetje moe en kon ik niet echt meer mensen bijhouden en dat vond ik wel jammer. Na de sessie zijn Ik, Rens, Anneke en mijn vader nog hamburgers met soep wezen eten en heb ik en mijn vader hebben toen we bijna thuis waren ook nog een milkshake en een MCflurry gehad.

Op 20 april heb ik alweer mijn eerste NK wedstrijd en ik ben erg benieuwd hoe dat gaat verlopen!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.