Eerste keer op de KTM 125RC en Suzuki GSX-R125

Vorige maand (Juli) was ik in Lelystad voor een training met de Race-Kids. Het was anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst in Lelystad had gereden. Ik ging daar voor het eerst op een KTM 125RC rijden. Mijn racemaat Rens heeft kortgeleden ook een KTM gekocht. Ik had geen idee hoe zo'n KTM reed, wat ik wel wist was dat een KTM best wel een heel stuk zwaarder en groter is dan een pocketbike. Toen ik eenmaal op de KTM zat en het gas open trok wist ik al dat het een mooie dag zou worden.

Ik deed in het begin nog een beetje rustig aan omdat ik eerst de baan wou verkennen. Mijn trainer Robert reed ook mee, maar dan op een NSF. Bij de tweede sessie ging het gas vol open en kwam de knie al aan de grond. Ik heb in totaal 4 sessies gereden. Het schakelen met een KTM was wel iets anders dan dat ik gewend was van een NSF maar daar wende ik snel aan.

Een aantal weken hiervoor heb ik ook voor het eerst gereden op een Suzuki GSX-R125, dat vond ik ook een leuke nieuwe ervaring. ik vond het rijden op een grote motor wel erg anders en kreeg na 2 sessies rijden een beetje last van mijn armen en rug. Ik moest daarom een andere zit houding aannemen en toen ik dat eenmaal had gedaan had ik geen last meer van mijn armen en rug.

De reden dat ik nu begin te trainen op grotere motoren is omdat ik volgend jaar mee ga doen aan het Nederlands Kampioenschap Open 125cc. Dat is een Cup voor rijders vanaf 13 jaar die allemaal op een 125cc motor rijden. Op 14, 15, 16  augustus ga ik tijdens het KNMV Race kamp weer trainen op een KTM 125RC.

Ik heb hier nu al heel veel zin in!!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.