Een geweldige race in Berghem / Bijna een beker!

Ik was afgelopen zaterdag, 28 juli, in Berghem voor mijn 5de NK race. We hadden 1 vrije training, 2 kwalificaties en 2 races. Mijn eerste vrije training was even wennen omdat dit voor mij een nieuwe baan was, ik raakte al snel gewend aan de baan omdat het zo leuke baan was! In kwalificatie 1 was er heel veel regen gevallen en ben 2 keer uitgegleden wat best wel grappig was omdat in de regen uitglijden bijna in slowmotion gaat en dat voelt heel grappig. De 2de kwalificatie was alles gelukkig weer droog en ik reed een tijd voor de 7de plek.

Ik had bij de eerste race een mooie start en lag na de eerste bocht 6de. Tijdens de race vielen er nog 2 rijders uit. Ik eindigde op een 4de plek!!! Ik was echt super blij!!! Bij de 2de race had ik een minder goede start, in de eerste bocht vielen er 2 mensen, ik kon ze gelukkig net ontwijken! Tijdens de eerste ronde kwamen er nog 2 rijders in aanraking met elkaar dus stond ik zelfs 1,5 ronde 2de! Naar 3 rondes lag ik helaas weer 4de. Het ging super goed en toen gebeurde het.

Bij de laatste bocht voor start/finish kwam ik net op de curbstones, hierdoor miste ik mijn rempunt en had geen ruimte meer om de eerste bocht te halen, hierdoor schoot ik rechtdoor en knalde ik tegen een pion aan. Ik ging 2 keer over de kop en mijn motor 3 keer, gelukkig stond ik snel weer op, pakte mijn motor, sloeg het stuur van mijn motor weer recht en reed weer verder. Ik eindigde uiteindelijk 5de waar ik ook blij mee was. Wat wel jammer was is dat ik 4de in het dagklassement stond en niet 3de, net buiten de bekers gegrepen dus maar dit was mijn beste resultaat tot nu toe, dus was ik nog steeds superblij. Met deze NK punten klim ik in de NK stand weer 1 plekje omhoog naar de 5de plek.

Wij zijn aan het einde van de dag met zijn allen nog wel lekker gegeten bij de KFC en dat was het einde van mijn geweldige racedag!

Volgende keer ben ik op 18 en 19 augustus in Assen voor mij 6de NK race, wens me succes!!!