Racen op mijn Favo Circuit: Nijmegen!

Zondag 4 februari was ik in Nijmegen. Dit is mijn favo circuit. Ik had er erg veel zin. De eerste sessie is altijd een beetje vervelend omdat het erg vroeg in de ochtend was, het was onder de 0 graden waardoor het in de race zaal erg koud was. Daardoor werden de banden van de motoren niet snel warm dus hadden we niet erg veel grip. Ik stopte eerder met de 1ste sessie omdat mijn vingers zo veel pijn deden van de kou dat ik ze nauwelijks kon bewegen en dus niet goed kon remmen.

In de tweede sesie was het al wat warmer en toen kon ik de sesie wel uitrijden. Ik reed erg snel en met vloeiende lijnen (dit zei mijn trainer). Ik werd steeds sneller en bij de kwalifiekatie stond ik eigenlijk 4de maar ik moest weer achteraan starten, jammer. Maar dat maakte mij niks uit want bij de eerste bocht stond ik al 2de. Ik kwam steeds dichter bij de nummer 1 en probeerde hem in te halen. Dit lukte uiteindelijk maar bij het rechte stuk haalde hij mij weer in daarna haalde ik hem weer in. Maar helaas moest Wes zich er mee bemoeien en zoefde mij voorbij waardoor ik wijd moest en 2 plekken verloor. Uiteindelijk stond ik weer 2de maar toen kwam ik in aanraking met achterliggers, 1 van hen hield mij zo erg op dat ik WEER mijn plek verloor. Deze keer probeerde ik alles maar kwam hem maar niet voorbij. Bij de laatste paar rondes kwamen de trainers erbij en die maakte me zenuwachtig. Toen haalde zo'n trianer mij in waardoor ik wijd moest en dat was niet erg fijn maar ik eindigde gelukkig als 3de.

Hier was ik ook erg tevreden mee maar ik baalde ook wel heel erg omdat ik best wel vaak moest uitwijken voor anderen. Waar ik ook erg blij mee was is dat ik mijn ronderecord met 1 seconde verbeterd heb. Samengevat was dit een erg leuke maar ook een erg inspannende race. De volgende keer ben ik in Meppen en hopelijk wordt ik daar wel 2de of 1ste 😉 

2 Comments

  1. Oma Tineke

    Beantwoorden

    Hoi Milan.
    Het was een lastige race als ik het zo lees.
    Veel uitwijken enzo…balen hoor.
    En wat vervelend zo’n koude ruimte.
    Wat een mooie foto’s van jou op de motor.
    Wanneer ga je naar Meppen?
    Oma en Bert willen een keer komen kijken.
    Liefs Oma Tineke

    • Milanracer

      Beantwoorden

      hoi oma Tineke

      Ik ga op aankomende zondag naar Meppen. Leuk dat jullie willen komen:D

      Gr. Milan de racer

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.