Laatste race dag van het jaar, XL race in Assen!

18 September was in Assen mijn laatste race dag van het jaar. De laatste alweer! Wat gaat de tijd ook weer snel. Ik deed mee aan een XL wedstrijd, dit houd in dat je 40 minuten lang race met een tussenstop van 3 minuten. Ik had nog nooit eerder meegedaan aan een XL wedstrijd en wist dat het wel wat zwaarder zou zijn dan een normale wedstrijd, daarom zijn we voor Assen op 8 September naar Mettet geweest om nog extra stappen te kunnen maken!

In Mettet wilde ik met name veel werken aan het remmen met achterrem. Ik weet namelijk dat als je je achterrem gebruikt je je achterband een stuk stabieler houd als je op een bocht afkomt. Hierdoor kun je later en harder remmen en toch met dezelfde lijn de bocht in gaan. Ik heb helaas niet veel kunnen rijden in Mettet vanwege veel rode vlaggen maar nog wel genoeg om mijn PR in Mettet te verbeteren met 0.8 seconden!

Op Assen begon de dag begon hectisch. Het was erg donker en bewolkt toen we aankwamen en 1 uur voordat mijn vrije training begon kwam de regen met bakken uit de lucht. Ik heb toen besloten om die sessie niet te gaan rijden aangezien er meerdere plassen water op de baan lagen en ik onderuitgaan niet wou riskeren. Mijn dag werd helaas niet beter, 10 minuten voordat ik zou deelnemen aan de kwalificatie begon het weer te regenen waardoor we de banden moesten verwisselen. Dit duurde helaas te lang en toen ik eenmaal de baan op kwam, werd er al met de finish vlag gezwaaid. Dit betekende dat ik helemaal achteraan moest starten (P35).

Toen ik op mijn startpositie stond voelde ik mij best wel zenuwachtig, gelukkig kon ik mezelf herpakken en weer in mijn oude ritme komen. Daarbij kwam ik ook al snel in een groepje met snellere jongen en kon ik mooi bij hun aanhaken. Ik bleef hier een tijdje mee rijden totdat ik naar binnen werd geroepen voor mijn pitstop. Eenmaal van mijn motor werd ik ook geïnterviewd met de vraag hoe het tot nu toe ging.

Weer op de baan kreeg ik aardig wat kramp in mijn linker pols van telkens de koppeling inknijpen. Ook al had ik dit gevoel, ik begon toch steeds meer te pushen en reed elke ronde een seconde sneller.

Doordat ik nu telkens mijn achterrem gebruikte kon ik bijna 30 meter later remmen, harder remmen in de bocht en eerder gasgeven. Deze punten samen zorgde ervoor dat ik nu per ronde 4/5 seconden sneller reed! Ik haalde nog een aantal rijders in en na een goeie battle in de laatste 4 rondes met 2 andere rijders wist ik de wedstrijd te eindigen op P11.

Mijn snelste tijd was 1:53:566, 5.3 seconden sneller dan de vorige keer op Assen en wel 14 seconden sneller dat aan het begin van dit seizoen, een mega verbetering dus!

Al met al heb ik super genoten van dit seizoen en mooie stappen kunnen maken. Volgend jaar ga ik hier weer verder mee aan de slag.

Dank aan al mijn sponsoren en Team67, zonder hun was dit nooit mogelijk geweest.

Tot volgend jaar!!

Foto’s Mettet

Foto’s Assen

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.