6de NK in Veldhoven: Drama en succes.

Zaterdag 24 Augustus was mijn 6de NK in Veldhoven. Op deze NK dag waren er maar 4 sessies, wat erg weinig was. Maar gelukkig was er de dag daarvoor een trainingsdag in Veldhoven met 7 sessies. Als onderdeel van de Racekids Academy training was mijn trainer Robert Schotman er ook om ons tips te geven om ons zo snel en zo goed mogelijk te kunnen laten rijden.

In de eerste sessie had ik erg veel grip problemen en voelde de baan erg glad aan. De tweede sessie had ik veel meer grip en kon ik dus beter op mijn lijnen letten. De derde sessie ging ik al behoorlijk goed, Ik had de baan al gedeeltelijk onder de knie en het ging erg lekker. Na de vierde sessie kwamen we erachter dat mijn banden aan het rullen waren vanwege de enorm hoge temperatuur hierop hebben we de bandendruk wat verhoogd. Ik moest er dus goed op letten op wat ik allemaal deed op de baan en goed naar mijn motor luisteren om te weten hoe ver ik kan gaan. Ik ging steeds sneller en merkte dat ik jongens kon bijhouden die ik eerst niet kon bijhouden.  In de zesde sessie reed ik uiteindelijk een 0:54:59, een toptijd om de dag mee af te sluiten. We hadden namelijk besloten om de laatste sessie niet te rijden om mijn banden een beetje te sparen. Ik had een goed gevoel voor het NK.

De volgende dag stond het NK op de stoep en het beloofde een enorm warme dag te worden, het zou wel meer dan 30 graden worden. De eerste kwalificatie begon lekker maar eindigde al snel op een niet fijne manier, ik ging in bocht 2 te plat en gleed met 40 km per uur onderuit. Ik kan helaas niet meer verder rijden omdat mijn stuurstang en remhendel flink verbogen waren, net als mijn voetstep aan de rechterzijde. Ik baalde als een stekker. Gelukkig werd mijn motor met hulp van Anneke, Marcus en mijn vader weer snel opgeknapt en kon ik deelnemen aan kwalificatie 2.

Kwalificatie 2 ging erg goed, ik kan aanhaken bij mensen die net zo snel waren als mij en doordat ik hier dan naartoe kon rijden kon ik op mijn limiet rijden. Ik ging zo hard als ik maar kon en reed een 0:54:32 waarmee ik mezelf voor de vijfde plaats kwalificeerde, mijn beste startopstelling ooit. Maar omdat het vandaag nog warmer was dan gisteren waren mijn banden snel aan het slijten.

Race 1: Ik had een goede start en kwam de eerste bocht goed door. Ik stond 6de na de eerste ronden maar al snel stond ik 5de. Ik was geweldig aan het strijden voor de 5de plek met mede racers die ik voorgaande keren niet kon bijhouden. Alles ging goed, hij haalde mij weer in en toen haalde ik hem weer in. Totdat hij mij voor de 3de keer inhaalde, ik probeerde hem achterna te gaan maar ik merkte dat mijn banden het niet meer goed volhielden. Ik haakte wat af in de hoop mijn banden niet kapot te rijden maar ik gleed weg in de 1 na laatste ronde. Ik probeerde mijn motor zo snel mogelijk overeind te krijgen en met weer een verbogen stuurstang en kapot voetstepje toch nog de finish te halen. Dit lukte mij gelukkig en ik kwam als 9de (er reden nog 2 personen achter mij) over de finish. Ik was wel erg verdrietig en ik kon er niet goed overheen komen omdat mijn motor nu weer beschadigd was en mijn banden behoorlijk aan het slijten waren.

Race 2: Nieuwe onderdelen, nieuw plan en volle moed. Ik ging deze race niet tot het limiet maar ging proberen te finishen voor mijn directe concurrent in het NK Kampioenschap. Ik had een goede start en kon een beetje meekomen maar al gauw moest ik afhaken omdat ik voelde dat mijn banden aan het glijden waren als ik bijna voluit ging. Ik dacht de hele race goed na over hoe ik reed en ik reed veel voorzichtiger dan normaal, ik lag voor op mijn directe concurrent en wist iedere ronden weer een paar tienden uit te lopen. Aan het einde van de wedstrijd ging er voor mij nog iemand van de baan maar hier had ik geen hinder van. Ik reed de race uit, had mijn doel bereikt en eindigde uiteindelijk 5de. Ik was SUPER blij hiermee!!! Met mijn Racemaat Rens ging het ook supergoed in de race, ook hij heeft goed kunnen strijden en uiteindelijk een top resultaat neergezet.

Op de terugweg hebben we nog heerlijk gegeten bij de KFC en eenmaal (laat) thuis ben ik gaan douchen en gaan slapen want ik was helemaal gesloopt.

Mijn volgende NK is in Berghem over 2 weken en daarna heb ik alweer mijn laatste NK van het jaar in Assen.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + twintig =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.