3 leerzame dagen in Juvaincourt (Frankrijk)

8, 9 en 10 Augustus ging ik naar Juviancourt in Frankrijk voor een trainingskamp. Ik had er erg veel zin in want het was helemaal in Frankrijk en normaal gesproken rij ik alleen maar in Nederland. Ik heb de baan vaak op internet bekeken en het leek mij een gave baan dus ik kon niet wachten totdat ik erop kon rijden.

Dag 1: de eerste dag was het heet, echt heel heet. Maar toch had ik er erg veel zin in. Er waren op 1 dag 8 sessies waarvan ik ze allemaal heb gereden en het erg naar me zin heb gehad. De eerste dag was ik alleen maar bezig met rijlijnen, rempunten, welke druk in de banden het beste is en het overleven van de hitte. Ik begon de dag met een 1:11:80 maar versnelde al snel naar een 1:06:97. Dit was al 5 seconden sneller dan mijn eerste rondje dus dat was al een behoorlijk goed begin.

Dag 2: Deze dag was ook erg heet maar ik trok me daar niks zo veel meer van aan en ging verder waar ik de vorige dag gebleven was. Ik begon me nu meer te concentreren op de bochten en hoe ik ze moest insturen. Ik kreeg hier veel hulp van mijn trainer Robert Schotman, deze dagen waren namelijk onderdeel van mijn Racekids Academy training. Tijdens de sessies reed mee met de groep waardoor hij precies kon zien waar wij ons moesten verbeteren. Ik wist deze dag mijn tijd te verbeteren naar een 1:06:31, maar Robert had mij als doel gegeven om de 1:05 te halen dus mijn doel was nog niet bereikt. Ik had deze dag ook op een KTM en een NSF gereden wat ook weer een erg leuke ervaring was!

Dag 3: Helaas, alweer de laatste dag van het trainingskamp in Frankrijk. Omdat het de laatste dag was betekend het niet dat het minder warm was. Mijn banden begonnen met deze hitte aardig te slijten maar ik had nog genoeg grip om voluit te gaan. Tijdens deze laatste dag heb ik ook nog een aantal keren lekker kunnen racen met een aantal racemaatjes op de NSF, deze mogelijkheid is er niet vaak omdat we in vaak in verschillende groepen zitten of ik teveel bezig ben met mijzelf te verbeteren. Ik vond dit super leuk en mijn racemaatjes vonden dat ook. Kortom heel veel lol dus. Ik wou alleen nog wel in de 1:05 rijden want dat was mijn doel en ik wist dat het mogelijk was omdat ik aan het begin van de dag een 1:06:14 reed. Dus ik ben weer samen met Robert hard aan de slag gegaan. Op sommige stukken nog iets later remmen en soms iets vroeger op het gas……en toen aan het einde van de dag, in de laatste sessie, in de laatste ronde, reed ik een 1:05:99. Ik was super blij!!!!! Ik voelde me helemaal geslaagd.

Na het racen kregen we ieder nog een diploma en werd er om 21:00 uur een disco gehouden maar daar ben ik helaas niet naartoe gegaan omdat ik zo ontzettend moe en helemaal op was. Ik heb ontzettend veel lol gehad en heel veel dingen geleerd in Juvaincourt die ik weer kan meenemen naar mijn NK wedstrijden. Direct na deze dagen ben ik met mijn ouders en zusjes op vakantie gegaan richting Zuid Frankrijk naar de Coté d’azur om te genieten van een heerlijke vakantie.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − twaalf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.