Laatste NK in Berghem

Vandaag was de dag, de dag van de laatste wedstrijd in het NK! Ik had er erg veel zin in en het was een super leuke dag!

Vrijetraining 1: De baan was een beetje vochtig en op sommige plekken was de baan ook nat. Er werd ook regen voorspeld (waar ik niet op hoopte) maar ik heb alsnog goed kunnen rijden. Met Rens ging het ook goed, hij was alleen wel ziek geweest en stopte daardoor aan het einde van de dag iets eerder dan de rest.

Kwalificatie 1 en 2: Het zonnetje scheen en de baan was droog, goed om voluit op te gaan. Ik zette ook een mooie tijd neer voor de 5de plek. Er werd alleen veel regen voorspeld maar er was nu nog geen druppeltje regen te bekennen. Riccardo was er ook weer bij en we reden samen mooie ronde tijden. In de tweede kwalificatie was er nog steeds geen druppeltje regen te bekennen. In de 2de kwalificatie waren Riccardo en ik een beetje aan het prutsen, pit in, pit uit, pit in, pit uit. We probeerden steeds achter elkaar te rijden om zo een betere rondetijd neer te zetten, maar we wilden zelf niet voor elkaar rijden. Toch zette ik een 6de tijd neer met maar 0,003 verschil met Riccardo, spannend!

Race 1: Ging het nou regenen of niet? Doe nu maar niet want ik had een perfecte start, ik dook aan de binnenkant van Riccardo en toen begon het gevecht. We haalden elkaar steeds weer in en het werd super spannend. We knalde elkaar voorbij op de plekken waarvan niemand het verwachtte en toen ik de 5de plek eindelijk weer had bleef dat ook zo tot de finisch. Ik begon moe te worden en gelukkig was de finishvlag in zicht en had ik de 5de plek!!! En ja hoor, daar zijn ze dan, de eerste paar druppels. Het begon te regenen en niet een beetje ook! Rens ging jammer genoeg onderuit in zijn wedstrijd(wat ik erg jammer vond) maar gelukkig was hij OK.

Race 2: "Dit word een leuke regen race!"zei ik voordat ik de baan op ging. Ik ging zo hard knallen als ik maar kon want ik hoefde deze race alleen maar uit te rijden en ik dan stond ik binnen het Nederlands Kampioenschap op de eerste plaats van alle RH 4-Takt motoren! Maar dat gevoel ging vrij snel voorbij toen ik in de 2de bocht al onderuit ging. Ik pakte mijn motor op en reed snel verder. Bijna iedereen reed op regenbanden maar ik niet, dus haast iedereen liep op mij uit maar dat maakte mij niet uit, als ik maar finish! Ik was nog een keer uitgegleden maar ik kon al snel weer verder rijden. Na een erg natte race was daar uiteindelijk de finisch en had ik mijn eerste plaats te pakken.

Na de race hadden we met alle RH4takt rijders nog een klein feestje gehouden! Onze ouders hadden ons T-shirts gegeven en die trokken wij aan, we dronken champagne en verfden ons haar in groen, geel of oranje. Ook hebben we hele mooie bekers gekregen! Dit waren de eindresultaten:

1. Milan van der Veen       123 punten

2. Alec Willemen               106 punten

3. Riccardo Bosgraaf        101 punten

4. Jaiden Blokzijl               74 punten

5. Rens Miedema               36 punten(halverwege gestopt en KTM gaan rijden)

6. Mei-Lee van Someren  22 punten

In het eindklassement van het Nederlands Kampioenschap Junior B ben ik uiteindelijk 7de geworden, hier ben ik ook erg trots op.

Volgend jaar ga ik in de 125cc rijden en ik hoop dat ik daar ook weer veel avonturen beleef!!!!!!!