Laatste NK van het seizoen!

Zaterdag en zondag 26 en 27 september was het zover, de laatste NK van het seizoen! Ik verheugde me hier heel erg op en kon niet wachten! Ik had er super veel zin in en hoopte dat ik mijn 3de overall positie in het klassement kon behouden.

Op de eerste dag hadden we 1 vrije training en 2 kwalificaties. Best wel weinig voor een NK maar we moesten het er mee doen. In de eerste sessie was het erg koud dus kon ik geen top tijden rijden. In de eerste kwalificatie was dat alleen anders want toen was het een stuk warmer. Ik reed toen een 3de tijd. Maar in de tweede kwalificatie kwam ik 2 honderste te kort en reed in een 4de tijd. Omdat ze de volgende dag regen hadden voorspeld had ik het vermoeden dat dit ook mijn startpositie voor de race zou worden.

Op de 2de dag was het alweer best wel koud maar zoals ze hadden voorspeld regende het nu ook, al was het een klein beetje. Iedereen ging daarom met regenbanden maar ik ging op slicks omdat wij het vermoeden hadden dat het toch nog wat te droog was voor regenbanden. En dat merkte je ook goed. Ik reed deze kwalificatie de snelste tijd! Had ik niet van mezelf verwacht maar ik ben er nog best trots op. Helaas waren de tijden vanwege de kou net wat langzamer dan de dag daarvoor.

In de eerste race was het alweer droog en had ik een goed gevoel over de race. Ik had een goede start en verloor geen posities bij de eerste bocht. Ik probeerde aantehaken bij de voorste rijders maar dat ging wel moeilijk. Ik zat na een paar rondes ook vast achter de rijder voor me en die verloor de aansluiting met de voorste twee waardoor ik ook niet meer goed bij de voorste rijders kon aanhaken. Ik kon hem wel inhalen en kon hem de laaste paar rondes goed achter me houden. Ik eindigde deze race 3de waar ik echt op gehoopt had, misschien dat ik toch nog in het dagklassement 3de kan worden?

In de 2de race was mijn start ook wel goed maar zat gelijk vast aan de rijders voor mij. Ik kon er echt nergens langs en had het overal geprobeerd. Ik vond het best wel vervelend om daar de hele race achter gezeten te hebben. Ik wou er zo graag langs maar het kon gewoon nergens. Ik eindigde 4de wat ik natuurlijk wat minder vond maar ik had wel een ander doel bereikt, 3de in het eindklassement!

Ik vond het super gaaf om in de top 3 van het hele seizoen te staan en natuurlijk kreeg ik daar een super gafe beker voor! In het begin van het jaar had ik nooit verwacht dat ik in de top 3 zou komen te staan, vanwege de nieuwe groep en mijn ervaring met het rijden maar toch is het me gelukt en daar ben ik super blij om!

Er is nog 1 laatste buiten training maar daar kan ik helaas niet bij zijn dus dit was de laatste race die ik dit jaar heb gereden om mijn 125cc Suzuki!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − vijftien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.