5de en op één na laatste NK van het Seizoen

Zaterdag 12 september was het weer tijd voor mijn één na laatste NK in Staphorst. We hadden deze dag 2 kwalificaties en 2 races. We waren dit keer met een grote groep rijders dus ik moest goed proberen om gelijk met de kopgroep mee te komen. In de eerste kwalificatie kwam ik erachter waarom ik deze baan niet heel fijn vind en waarom hij best wel gevaarlijk kan zijn. Je hebt op verschillende plekken bomen staan (vaak wel met kussens eromheen, maar toch), je hebt een viaduct waar je omhoog en naar beneden gaat en zelfs een sloot naast 1 stuk van de baan. Die sloot ligt precies bij het uitkomen van een bocht, dus als je daar te wijd uitkomt dan ben je nat. Tis een wonder dat daar nog nooit iemand in is beland. Ik merkte in de eerste kwalificatie dat ik niet veel grip had, daarom hebben we er voor de tweede kwalificatie nieuwe banden om gedaan. Hierdoor had ik wat meer moed om sneller te gaan rijden en haalde ik een uiteindelijk de 4de positie op de starting-grid.

In race 1 was er een wat gemixed weertje. Het begon 5 minuten voor de race hard te regenen, waardoor de baan een nat werd. Omdat het zo kort voor de start was konden ik en heel veel met mij niet meer van banden wisselen en moesten we op slicks rijden. Na een echt vreselijke start begon ik omhoog te klimmen in posities en stond ik uiteindelijk 3de. Ik wist deze positie met veel moeite vast te houden omdat ik nog niet voluit durfde te gaan de baan. Nu vallen zou namelijk er zonde zijn voor mijn punten totaal in het Kampioenschap. Tegen het einde van de race kon ik gelukkig wat sneller gaan en wist ik de persoon achter mij nog net achter me te houden.

In de 2de race was het veel droger en scheen het zonnetje, maar had ik alweer een ruk start waardoor ik weer niet goed kon aanhaken met de kop groep. Ik probeerde een aantal rondes voluit te gaan om in te lopen maar na meerdere keren bijna onderuit gegaan te zijn, besloot ik voor de kampioenschapspunten te gaan en dus niet te crashen. Ik reed de race "rustig" uit maar ik ging ook weer niet te rustig want je weet nooit wat er in een wedstrijd gaat gebeuren. Na 12 rondes kwam ik vermoeid maar tevreden als 4de over de eindstreep. Hoewel ik het podium met 1 puntje verschil net gemist heb was ik toch wel tevreden met het resultaat. Wat ik ook weer erg leuk vond was dat mijn Trainer en mijn oom en neef kwamen kijken hoe het met de races gingen. Net als ik, was iedereen tevreden over het behaalde" 

Over 2 weken is het alweer de laaste NK van het seizoen. Deze wordt verreden in Assen en hier vindt ook de huldiging van de top 3 van het seizoen plaats. Ik hoop dat ik daar dan 1 van mag zijn. Tot de volgende keer, groetjes Milan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − twaalf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.