Wedstrijd van mijn trainer Patrick van Es

Maandag 31 augustus was ik bij een wedstrijd van mijn trainer Patrick van Es in Zandvoort. Dit was zijn eerste wedstrijd in bijna 1,5 jaar tijd en daarom was hij best wel een beetje zenuwachtig. Maar gelukkig was ik daar om hem als zijn trainer 😉 bij te staan. Net zoals hij altijd bij mij doet! Ik vond het circuit in Assen en Zandvoort erg verschillend. In Assen heb je overal heel veel uitloop stukken en grote grindbakken, in Zandvoort heb je dat veel minder, de grindbakken zijn erg klein en je hebt heel veel muren vlak naast de baan. Het daarom niet echt de perfecte baan voor motorraces maar je kunt daar wel gewoon racen met trackdays of andere wedstrijden rijden.

Hij had 4 sessies (1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 races). De vrije training ging goed en de kwalificatie ook, hij mocht als derde van start. Ik kon helaas niet heel veel van de baan zien omdat er in Zandvoort heel veel duinen liggen. Dus heb ik Patrick geholpen door met mijn pitboard zijn tijden en positie door te geven. Ik vond dit erg gaaf om te doen en Patrick moest hier ook wel een beetje aan wennen want hij vloog met bijna 250 km/uur langs mijn bord en dan is het lastig lezen. De eerste wedstrijd eindigde al vrij snel met een rode vlag, dit kwam doordat er in de eerste ronde al 2 rijders gecrasht waren. Omdat ze denk ik wel gewond waren duurde het lang voordat we weer verder konden. Toen de race weer herstart werd was er na 2 rondes alweer een rode vlag. Het ging dus niet zo goed van start.

In de 2de race ging het al een stuk beter, hij had een super goede start en hij reed al snel op de 2de plaats. Iedere ronde konden we zien dat hij uitliep op de persoon achter hem, helaas was de persoon voor hem te ver weg om hem nog in te halen. Hij is toen als 2de gefinisht en dat vind ik heel knap na bijna anderhalf jaar niet gereden te hebben. Hij was natuurlijk supertrots op zijn beker en ik vond het super gaaf om te zien en was natuurlijk ook super trots om mijn trainer!

Verder was mijn ervaring of Zandvoort echt super gaaf. De baan lijkt me super mooi en ik hoop er ook snel genoeg op te kunnen racen met mijn eigen toekomstige motor!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 16 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.