Pre NK-training en proefraces.

Eindelijk is het zover, we mogen weer wedstrijden gaan rijden. Zondag 5 juli op het Juniortrack in Assen hadden we de voorbereiding op het NK. We hadden die dag 4 trainingen waarvan 2 kwalificatie en 2 proefraces waren. De eerste NK race zal de week daarop plaatsvinden op zondag 12 juli.

De eerste sessie heb ik vol in de regen gereden. Het was natuurlijk weer een beetje wennen aan het rijden in de regen maar het was ook wel weer leuk om het na zo een lange tijd weer eens te doen. In de tweede sessie werd het alweer bijna helemaal droog maar ik had nog regenbanden onder mijn motor en omdat ik deze eigenlijk niet wilde vernagelen hebben we nog snel de banden gewisseld. Dit ging supersnel maar helaas heb ik toen nog maar 3 ronden kunnen rijden en daarbij geen goede tijd kunnen rijden. Hierdoor moest ik helaas de proefraces steeds als 1 na laatste beginnen.

In de eerste proefrace had ik wat problemen met mijn motor in de warmup rondes maar bij de start van de race waren die al weg. Ik had een niet zo geweldige start en ook niet zo geweldige eerste ronde nu ik er nog eens goed over na denk. Ik kon mezelf maar niet goed neerzetten op de baan en na 3 rondes gingen er vlak voor mijn neus 2 rijders onderuit waardoor ik in de bocht iets te hard mijn voorrem inkneep en daar lag ik. Ik raapte mezelf zo snel mogelijk weer bij elkaar en voordat je het wist was ik alweer aan het rijden. Nu kwam ik wel goed in mijn ritme en met de kick die ik van de val gekregen had begon ik mijn uiterste best te doen. Ik had uiteindelijk aan het einde van de race een hele ronde ingehaald en eindigde toch nog op de 2de plaats. Best wel goed vond ik zelf.

Toen kwam de 2de race maar tijdens deze race had ik alleen maar motorproblemen en vreemd genoeg had een vriend van mij precies dezelfde problemen. Mijn motor staat inmiddels bij Motorplaza in Heerenveen, zij gaan hem helemaal nakijken en hopen dat ze het kunnen oplossen voordat ik mijn wedstrijden heb dit weekend. Het wordt dus nog een beetje een spannende week voor mij. Maar we houden hoop dat alles klaar is voor volgende weekend en ik goed kan presteren tijdens mijn eerste NK wedstrijd.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.