Trainen, trainen, trainen en…….trainen ;-)

Vandaag (30 mei), weer een nieuwe training in Assen gehad maar nu met een veel grotere groep. Ik reed nu samen met iedereen uit de Yamaha groep en de open 125cc groep. De NSF en de supermotard waren er ook maar die reden gelukkig in hun eigen sessies. We hadden in totaal 6 sessies met iedere keer 23 rijders op de baan. 3 daarvan reden we rechtsom en 3 daarvan reden we linksom, (en dit kwam mooi uit want dan kon de linkerkant van mijn banden ook een beetje slijten).

De eerste sessie moest ik zoals gebruikelijk weer even inkomen. Omdat het een erg grote groep was, kon ik geen recordtijden voor mezelf rijden dus wou ik deze dag focussen op close racing en mensen inhalen. Dit ging eigenlijk supergoed en in de 2de sessie kwam ik al goed in de flow. In de 3de sessie ging echt alles perfect, ik kon geweldig lekker battelen met mijn race matties en ik vond het super gaaf.

En toen werd de baan veranderd. We gingen nu de andere kant oprijden en ik moet zeggen dat ik die layout niet echt leuk vond maar toch hield mij dat niet tegen om gewoon nog lekker te gaan racen. De 4de sessie reed ik een beetje alleen en aan het wennen aan de baan omdat er nu wel wat meer techniek en skill in de layout zat. Maar toch bleef het een lastige layout. In de 5de sessie was ik ook weer lekker aan het battlen en reed ik ook super goed maar ik merkte dat mijn achterband steeds meer begon weg te glijden in de bochten. Ik rijd op deze banden nu al 7 trainings dagen en ze waren toen ik ze kreeg ook niet echt nieuw meer. Ik durf dus wel te zeggen dat ik goed met mijn banden kan omgaan.

Ik heb de 6de sessie niet meegereden omdat ik het gewoon te heet kreeg en mij daardoor niet goed kon concentreren, ook omdat ik niet te veel wou puchen want je weet maar nooit wanneer mijn banden het echt gaan begeven en een glijder is dan snel gemaakt. Ik heb erg veel zin in mijn volgende training omdat dan eindelijk mijn trainer Patrick van Es er weer bij mag zijn. Tot de volgende keer!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − zestien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.