Eerste training na 7 maanden!

Eindelijk was het weer zo ver, eindelijk na al die tijd van Corona en verveling, mocht ik eindelijk weer rijden op mijn 125cc op het Junior Track in Assen. Ik had er echt niet normaal veel zin in en kon echt niet wachten. Ik had in de eerste instantie nog verwacht dat ik weer helemaal die feeling moest krijgen maar dat duurde maar 2 rondes en ik reed al sneller dan vorig jaar! Dit bleef de hele dag zo doorgaan en daar was ik ontzettend blij mee dat ik het zo weer herpakte van vorig jaar. Dit gaf bij mij een teken aan dat het niet uitmaakt hoelang ik niet rijdt, ik ga altijd verder waar ik gestopt was.

Er waren 8 sessies op die dag en dat kwam doordat we alleen met de 125cc en de Yamaha Kick-Start groep reden. Zoals ik al zei had ik maar 2 rondes nodig om me weer op te pakken. De rest van de sessies reed ik alleen maar constanter en ook sneller door mijn nieuwe vering die ik op mijn motor heb. Hierdoor hoorde ik bij de top 3 van snelsten van de hele dag. Niet heel belangrijk maar wel heel fijn. Het vervelendste was wel dat mijn lichaam weer erg moest wennen aan het rijden en het was heel erg warm.

Wat nog wel leuk was is om te melden is dat wij een trailer hebben voor het racen en dat grote stickers van mij opstaan! Ik vindt hem echt super gaaf! Hij is ook erg handig want je kunt er echt alles in kwijt. Door de corona was het nog wel zo dat je 1,5 meter afstand moest houden en er maar 1 ouder met 1 kind mocht komen en niet meer, dus het was nogal erg rustig op en naast de baan. Door deze regel kan mijn trainer Patrick van Es er helaas nog niet bijzijn om mij training te geven, ik hoop dus binnenkort dat dit nog veranderd. Voorlopig mogen we alleen nog maar trainen en zitten wedstrijden er nog niet in.

In het kort heb ik het enorm naar mijn zin gehad en was het weer superfijn om weer eens lekker te racen op mijn motor na al die tijd.

Volgende week zondag ga ik weer racen in Assen, dan laat ik uiteraard weer wat van mij horen.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.