3de NK in Staphorst

Ik was Maandag (10 juni) in Staphorst voor mijn 3de NK. Ik was erg aan het nadenken over de race want de baan waarop we reden is voor een gedeelte op de openbare weg met sloten en bomen naast de weg en dat is best wel een extra risico. Toch had ik er wel zin in. We hadden 2 kwalificaties en 2 races. Ik gebruikte de eerste kwalificatie als een soort vrije training om zo de baan te leren kennen (dit was namelijk de eerste keer dat ik hier reed). De 2de kwalificatie was dus voor mij een echte kwalificatie en ik moest gelijk een snelle tijd neerzetten. Mijn vader en ik hadden besloten om met een ander tandwiel te gaan rijden en dit bleek een goede keuze te zijn, ik zette een mooie 6de tijd neer en had op deze manier een mooie startpositie.

De 1ste race. Door al het oefenen in Lelystad wist ik nu hoe ik beter moest starten en ik had een goede start, voor het eerst verloor ik geen plaatsen tijdens de start. Ik probeerde naar de nummer 5 toe te rijden maar dit lukte mijn niet goed, door een crash in de top 3 vielen er 2 mensen en kon 1 niet meer verder rijden, hierdoor ben ik uiteindelijk 5de geworden.

In de tweede race starte ik opnieuw als 6de en had ik weer een goede start.  doordat ik heel erg moest verdedigen op de nummer 7 (Daniel Tappel) verloor ik het lijntje met de nummer 5. 3 rondes voor het einde kwam ik los van de nummer 7 en kon ik mij weer focussen op de nummer 5 die 5 seconden voor mij lag. Ik besloot hard te pushen en daarbij ook mijn achterrem te gebruiken zodat ik nog later kon remmen, dit had effect want iedere ronde kwam ik steeds dichterbij, helaas werd de wedstrijd afgevlagd toen ik op 1,8 seconden achter hem lag. Ondanks mijn 6de plaats ben ik erg tevreden over de 2 wedstrijden.

Ik merk dat ik mij iedere wedstrijd weer verbeter en ik hoop in de volgende wedstrijden vaker in de top 5 te kunnen eindigen. 22 en 23 juni is alweer mijn volgende NK in Assen en dan heb ik op zondag ook mijn sponsorendag. Best wel spannend!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.