4de NK Assen

Zaterdag 9 Juni en Zondag 10 Juni was ik in Assen voor mijn 4de NK race. Ik had er heeel veel zin in maar vond het ook heeel spannend. Bij de eerste vrije training ging ik een nieuwe (snellere 4-takt) motor testen. Dit ging alleen niet zo goed, mijn vader trok namelijk het startkoordje stuk. Hierdoor moest ik keihard terug rennen naar onze tent om mijn eigen motor te pakken (das was mij het sprintje wel). De tweede vrije training ging ook niet helemaal lekker, de nieuwe motor rookte heel erg en ik kreeg problemen met de koppeling dus toen maar weer op mijn eigen motor, dat ging gelukkig een stuk beter. Wel jammer dat ik de snellere motor niet heb kunnen testen.

De kwalificaties gingen wel erg goed en ondanks dat ik de baan nog niet goed kende zette ik uiteindelijk een mooie tijd neer, dit was genoeg voor een 8ste startplek. Nadat we lekker gegeten hadden ben ik samen met mijn vader, Rens en Anneke(moeder van Rens) naar de film Jurassic world geweest. De dag daarna ging ik weer racen en gebruikte ik de warm-up om het starten te oefenen. Toen was het tijd voor de race!

Ik had bij de 1ste race een niet zo leuke start want mijn motor kwam niet goed van zijn plek, ik lag na de 1ste ronde 10de! Maar ik heb zo mijn best zitten doen dat ik uiteindelijk op een 8ste plek over de finish kwam. Bij de 2de race had ik weer een slechte start (ik snap er niets van want met het oefenen ging het heel goed) maar deze race was de mooiste! Na ronde 1 stond ik weer 10de, na een paar rondes stond ik 9de. Toen zat ik achter Ivar (nr. 29), in het bochtige gedeelte van het circuit wist ik dat ik meer snelheid dan Ivar had, ik zag daarom mijn kans en ik ging hem aan de buitenkant voorbij (overtake of the year!!). Toen was Ricardo (nr.26) aan de beurt! Ik zat al vrij snel dicht achter hem en ik zag dat hij een aantal bochten best wel wijd nam, toen ik bij dezelfde bocht kwam waar ik Ivar voorbij ging, liet Ricardo een gaatje open staan en ik dacht:"ja, dat is hem". Hierna lag ik 7de. Ik moest best wel mijn best doen voor de rest van de race want Ivar en Ricardo bleven mij op de hielen zitten, aan het einde viel er ook nog iemand uit dus dat plekje kreeg ik kado en ik eindigde uiteindelijk 6de.  Ik was ontsettend blij:DDDDDDD, en dat vierde ik! zie de foto's maar! Kortom weer een supergaaf weekend, de volgende keer ben ik in Berghem en daar ga ik vast ook iets over schrijven. Tot dan!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.