Superrace in Staphorst!

Ik was maandag 21 mei in Staphorst voor mijn 3de NK race. Ik had een goed gevoel voor deze wedstrijd. In plaats van dat we nog 2 vrije trainingen hadden, begonnen we gelijk met de kwalificaties. In de 2 kwalificaties gingen we een aantal verschillende tandwielafstellingen testen. Uiteindelijk vond ik dat het tandwiel dat we vaak bij binnentrainingen gebruiken het beste reed dus daar reed ik mee in de race. Ik kreeg ook een slick voor het achterwiel zodat ik iets meer grip zou hebben en dus sneller door bochten zou kunnen. Omdat het een korte baan was hoopten we dat we op deze manier iets dichter bij de snellere rijders konden komen.

Ik starte als 8ste en ik had de start weer zitten oefenen en hij ging nu perfect. In de eerste race stond ik bij de eerste bocht 6de, even later haalde Ivar me in omdat ik te wijd ging. Ik werd ook nog ingehaald door Loris maar halverwege de race viel de motor van Rio Olsen uit en hij kon niet meer mee rijden, een gratis plekje! Ik eindigde 7de en ik vond dat best wel goed van mezelf. In de tweede race had ik ook een denderende start, maar niet snel genoeg want ik kon niet aan de binnen kant van Ivar duiken. Rio reed de tweede race niet mee, omdat zijn motor 3 keer was vastgelopen, ik stond 7de en op deze positie bleef ik en eindigde weer 7de. Ik vond dit ook erg goed van mijzelf.

Een paar dagen na deze race kreeg ik te horen van mijn vader dat na 3 NK wedstrijden het duidelijk te zien is dat de 4-takt motoren (waar ik op rijdt) niet snel genoeg zijn om de rest van de 2-takt motoren bij te houden. Dit komt omdat we allemaal met dezelfde restrictie rijden. Daarom heeft de KNMV besloten om dat de restrictie van de 4-takt motoren eruit mogen, dit betekend dat er geen begrenzing meer op mijn motor zit en kan ik nu op top snelheid rijden. Er wordt nu door de Race-kids een snellere 4 takt motor gemaakt en ik ben benieuwd of deze klaar is voor de volgende wedstrijd in Assen. Ik hoop dan ook dat ik hierop mag rijden. Heel erg spannend dus ik wacht met spanning af!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.