2de NK wedstrijd Junior B, Circuit Veldhoven.

Afgelopen weekend (12 mei) was het alweer zover, Mijn 2de NK wedstrijd in Veldhoven. We moesten we er heel vroeg uit, namelijk om 5:00 uur. We hadden 1 vrijetraining, 2 kwalificaties en 2 races. In de vrijetraining ging ik de baan verkenen en zocht ik naar de ideale lijn. In de eerste kwalificatie wist ik de ideale lijn al goed en reed ik naar snele rijders toe voor snelle ronde tijden. Maar in de laatste ronde raakte ik van de baan, kwam in het gras en viel. Dat voelde niet fijn en ik had een beetje last van mijn rechter elleboog maar de pijn was snel weg.

De kwalificaties gingen goed. Tijdens de eerste kwalificatie zette ik een snelle ronde neer van 1:01:4, dit was goed voor een 5de startplek. Voor de tweede kwalificatie kwam er een trainer van de KNMV naar mij toe en deze gaf mij een aantal goede tips. Tijdens de tweede kwalificatie probeerde ik uit wat de trainer van de KNMV tegen mij zei. Ik wou ook bij een snellere rijder aanhaken zodat ik een snellere ronde tijd kon neerzetten helaas kwam hij tijdens die ronde in aanraking met een andere rijder en viel hij dus dat was erg jammer. Ik had daardoor geen snellere ronde tijd gereden. Gelukkig kon ik met mijn goede tijd van de eerste kwalificatie toch nog als 5de starten.

Tijdens de pauze heb ik het starten geoefend omdat mijn 4 takt-motor langzamer optrekt dan de andere deelnemers met een 2 takt motor. Bij de 1ste race was ik heel zenuwachtig want ik was bang dat ik niet goed zou starten. Direct in de 1ste bocht ging er voorin iemand onderuit en deze nam nog iemand met zich mee. Dit zorgde voor veel chaos, maar ik kan iedereen goed ontwijken en na de eerste bocht stond ik 4de. Na één ronde stond ik 3de dit heb ik 2 rondes weten vol te houden, helaas werd ik hierna nog 2 keer ingehaald door 2 deelnemers met snelle 2 takt motoren. Ik kwam uiteindelijk als 5de over de finish.  Ik was super blij en ook erg uitgeput. Bij de tweede race ging mijn start was minder goed, na de 1ste bocht stond ik 6de.  Ik begon gelijk te battelen voor de 5de plek met Ivar. Na 1 ronde lukte het mij om hem in te halen. Helaas kon ik de rijders voor mij niet meer inhalen en eindigde ik weer als 5de. Ik was ook nu ongelofelijk blij en ik wist zeker dat ik het maximale eruit heb gehaald.

Met deze twee 5de plekken heb ik 22 punten binnen gehaald plus de 16 punten van de vorige race is samen 38 punten, ik weet niet precies op welke plek ik nu sta op het NK want dit wordt later deze week pas bekend gemaakt. Op mijn videopagina heb ik nog een filmpje van de Race 1 geplaatst. Maandag 21 Mei ben ik in Staphorst voor mijn volgende NK race.