Leuke training in Veldhoven

Ik was zondagavond 2 Mei in Veldhoven voor een training. Het was wel erg lang rijden, wel 3 uur! Toen Rens en ik eenmaal in Veldhoven aankwamen, waren er al mensen aan het racen. Voordat we de baan op gingen, gingen we met de trainer (Robert Schotman) nog wat dingen bespreken. Dit was uitgebreider dan normaal omdat ik gevraagd ben om deel te nemen aan de Masterclass trainingen Pocketbike van stichting MaRoCi. Tijdens deze masterclass trainingen (het zijn er 12) krijgen we extra begeleiding over bochtentechniek, racelijnen en nog veel meer. Het is een groepje van 5 rijders en ik ken ze allemaal en dit is erg leuk. De training is alleen wel zwaarder dan de normale race-kids trainingen maar dit vind ik niet erg, ik leer hierdoor alleen maar nog meer.

Aan het begin van de avond reden we op het bochtige gedeelte van het circuit, later op de avond reden we de NK-layout die ik 12 mei ook ga rijden. Ik moest de eerste 3 sessies op het bochtige circuit rijden en de laatste 2 sessies op de hele baan. Ik vond het hele circuit het leukste en het mooiste vanwege de rechte stukken, snelle bochten en omdat je snel moest reageren met het omgooien van je motor in het bochtige gedeelte. Ik reed samen met Robert Schotman (mijn trainer vanuit de Masterclass) en hij vertelde mij wat ik kon verbeteren aan mijn racetechniek.

Bij de laatste sessie was er een race. Ik starte achteraan samen met Robert, Mink en Bo. De rest kreeg een voorsprong en wij moesten wachten tot wij mochten gaan. Bij de race zat ik steeds bij Robert en kon ik alles laten gezien wat ik geleerd had die avond. Dit ging goed tot ik onderuit ging, bij mijn val nam ik Robert mee maar gelukkig konden we snel weer verder rijden. Mijn snelste tijd op de hele baan was: 1:00:900, de snelste tijd van iedereen van de Masterclass (behalve Robert dan). 12 Mei heb ik mijn 2de NK wedstrijd in Veldhoven en hier heb ik heel veel zin in.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.