Race Assen NK Junior B ging goed!

Zaterdag en Zondag 14 en 15 april was ik in Assen voor het NK Junoir B! Ik begin bij het begin. De eerste vrije training was het lekker droog en ging ik kijken naar de ideale rij lijnen. De tweede vrije training ging ik kijken waar en hoe ik de bochten in moest gaan en moest uitkomen. De vrije trainingen gingen erg goed. De kwalificaties wat minder. De eerste ging wel goed maar de tweede minder. Ik reed tegen Ricardo aan en vloog over de kop. Mijn motor was zo stuk dat ik niet meer mee kon rijden en dat was het einde van mijn Zaterdag.

Mijn vader en ik hadden de caravan meegenomen zodat we niet naar huis hoefde. Zondag ochtend kon mijn vader gelukkig nieuwe onderdelen ophalen bij Henk (baas van de Race-kids) want die moest met de Race-kids naar Meppen. Gelukkig is mijn vader goed in sleutelen en kon ik de Warm-up meerijden. De baan was nat, maar dit was een goed moment om weer eens te oefenen met regenrijden en dat pakte niet verkeerd uit! Bij de eerste race (ik had mij als 10de gekwalificeerd) was de baan zo goed als droog en kon ik er lekker voor gaan. Bij de start ging het best wel goed en stond ik snel achtste daarna haalde ik nog iemand in en stond ik 7de. Helaas was er een grote crash en kwam er een rode vlag en een herstart. Deze start ging ook best wel goed. Ik eindigde achtste in de eerste race.

In de tweede race had ik een vlut start en verloor ik 2 plekken maar pakte die gelijk weer terug in de eerste twee bochten. In de laatste ronde probeerde Ricardo een inhaalpoging bij mij maar die ging niet zo goed. Hij zat aan mijn binnenkant, ik gaf mij niet gewonnen en remde laat, hij deed dit ook maar hij begon te slingeren, hierdoor raakte hij mij in de bocht ik kon mijn elleboog nog net terugtrekken maar toen hoorde ik een slip geluid en wist ik dat hij gevallen was. Ik vond dit wel erg jammer want we waren lekker aan het battelen. Ik ben uiteindelijk toch nog 8ste geworden en daar ben ik heel tevreden mee. Tijdens het raceweekend kwam Bo Bensneijder (Moto2) ook nog even langs, ik en Rens hebben even met hem gepraat, een handtekening gekregen en zijn met hem op de foto geweest, dit was ook erg gaaf!

Voor een overzicht van de uitslagen check NK-Junior B, voor de uitgebreide uitslag check NK Junior Moto Racing. Volgende maand op 12 mei ben ik in Veldhoven en ga ik er weer volop tegenaan! Tot dan 😀

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.