Berichten 2017

Kerst editie Race-Kids en een 5de plek met endurance in Poeldijk!!!

Ik was Zaterdag 22-12 bij de kerst-editie van de Race-Kids in Poeldijk. Daar hebben we een endurance-race gereden. Iedereen reed in een groepje van 3 personen. Ik zat bij Julian en Sem in de groep. We moesten iedere keer 10 minuten racen en als deze voorbij waren moest de volgende rijder zich klaarmaken in de pits. Zodra de eerste rijder binnen was moest de trainer(mijn vader) zo snel mogelijk de transponder naar de andere racer brengen en vastmaken aan de arm. Toen dat gebeurt was moet de rijder zo snel mogelijk wegrijden. Zo ging het de hele tijd door tot de 2 uur voorbij was. Mijn groepje en ik hebben hard gevochten, Julian en ik zijn 1 keer onderuit gegaan en bij de laatste 5 minuten verloor mijn motor vermogen en dat was niet erg fijn. We eindigden op een 5de plek en maar een 3/4 ronde achter de nummer 2 (zo dicht lag het rijdersveld bij elkaar) dus we waren erg blij met het resultaat. Ik had even tijd om bij te komen en daarna moest ik me alweer klaar maken voor een kartwedstrijd. Bij het karten en haalde ik de 3de plek. Het was ook erg fijn om weer eens te gaan karten. Toen dat voorbij was gingen mijn moeder, ik, mijn vriend Rens en mijn zusjes lasergamen. Het was cool om te lasergamen maar er zat 1 nadeel aan. De vesten die je aan moest doen was mij te groot omdat ik niet zo groot ben. Toen het voorbij was zag ik het resultaat en ik kon het niet geloven. Ik was eerste!! Helaas kwam ook deze dag tot een einde en gingen we weer naar huis. Ik zet bij deze tekst ook een foto van het resultaat van het lasergamen en ook foto's van de endurance. De volgende keer ben ik weer in Poeldijk. Ook deze keer ga ik weer alles uit me halen voor een goed resultaat.

Een gelukkig nieuwjaar en een fijn 2018!!!

Een tweede plek in Meppen

Afgelopen zondag (27-11) was ik in Meppen. Ik had er erg veel zin. Ik mocht deze dag ook trainer zijn van een groep opstappers. Dat was erg leuk en leerzaam om te doen. Ik moest eerst in de opstappergroep rijden en gelijk daarna met hun bespreken en daarna gelijk door te gaan om in mijn groep te rijden. Bij de warming ging het wel goed, ik heb de baan verkent en weer in mijn hoofd gehaald waar de rempunten waren. Bij de trainingen ging ik gelijk voor het uiterste en begon ik steeds sneller te rijden. Bij de besprekingen na de trainingen heb ik goed met mijn vader en trainer besproken wat er goed ging en waar het beter kon. De kwalificatie daarna ging ook super goed. Ik mocht in de wedstrijd als 3de starten (en mooi aan de binnenkant). De race begon en ik had een goede start. Ik behield mijn 3de plek en reed gelijk met nummer 1 en 2 mee (Jorke en Delano). Het was een spannende race en wij bleven de hele tijd met zijn drieën binnen een seconde van elkaar rijden. Ik probeerde Delano er een paar keer uit te remmen maar dit lukte steeds net niet. Wij hebben elkaar in de chicane zelfs een keer geraakt (maar we vielen gelukkig niet). Uiteindelijk kon ik hem er toch uitremmen en lukt het om mijn motor bij Delano aan de binnenkant te zetten. Toen stond ik 2de. De laatste 3 rondes waren ingegaan maar het lukte mij niet om Jorke voorbij te komen. Na 17 rondes rijden haalde ik de 2de plaats en daar was ik heel erg trots op. Ik heb na de race tegen Jorke en Delano gezegt dat het een goede race was en dat ze goed gestreden hebben om mij er niet langs te laten. Na de race zijn we nog even gebleven en hebben we nog patat en kipnuggets gegeten, toen zijn we weer naar huis gegaan en Rens mijn racebuddy ging mee want die bleef bij mij slapen, dit was ook erg leuk........ nu doen mijn handen een beetje pijn van het typen dus ik ga stoppen. Ik heb ook niets meer te vertellen. Tot de volgende keer!

Groetjes Milan.

Goede training in Nijmegen

Zondag 18-11 was ik in Nijmegen. Deze training ging SUPERDERDUPERDER goed!!!! Deze baan is mijn favorite binnenbaan. bij de eerste paar trainingen had ik gelijk mijn ronderecord verbroken. Met de Kwalificatie reed ik al een 0.34 sec. bij de race starte ik 7de en eindigde 4de. er waren 2 uitgevallen, ik heb 2 ingehaald en 1 heeft mij ingehaald. Mijn start in de race was ook erg goed. Ik dook in de eerste bocht gelijk in de binnenkant en daarmee had ik 2 ingehaald. In die bocht kwam ik ook in aanraking met iemand en viel op mijn been maar zijn moter kreeg weer grip en hij werd weer omhoog geslingerd. Wes haalde mij nog wel in en hij was erg snel en dus zo weg. Ik finishde de race en eindigde 4de. Ik was hier erg blij mee en knalde er in de race nog 3 rondes van een 0.32 sec. uit! Na de race ben ik nog met Rens bezig geweest met een arcade race spel genaamd: Get Grip. Ik heb 3 keer van hem gewonnen en hij 1 keer van mij. Daarna was de tijd helaas aangebroken dat ik naar huis ging en kwam er een einde aan deze mooie dag!
De volgende keer ben ik in Meppen en ook daar ga ik dan weer wat over vertellen. want dat is vandaag!!!!11

Gr. Milan

Eerste training na de vakantie

Zondag 8 oktober, was de eerste keer na de vakantie dat ik weer ben gaan racen met de Race-Kids. Het was in Assen op mijn favoriete Racebaan. Deze keer was er een nieuw parcours dus ik moest even wennen maar na een tijdje was ik er aan gewend. Ik ben ook nog op een NSF gaan rijden en dat was wel weer gaaf na een paar maanden. De eerste keer was een sessie voor het inkomen. De 2de sessie ging ik al wat sneller rijden en beter presteren. Maar bij de 3de sessie had ik net nieuwe schoenen gekregen en aangedaan dus dat voelde nogal anders want mijn voeten gleden steeds van de voet steuntjes af en dat was niet zo leuk. Bij een van de bochten gleed mijn voet van het steuntje af en kwam onder mijn motor terecht en ging ik over de kop en viel van mijn motor af. Dat deed ook nogal pijn want daardoor ben ik naast de baan gekomen in het gras en gleed ik ook keihard onderuit maar alles is nu weer oké. Er werden deze dag geen races of kwalificaties gereden maar dat vond ik niet zo heel erg want het was alsnog een hele leuke dag. Op zondag 15 oktober moet ik weer in Duitsland (Meppen) rijden dus dat word weer vroeg uit bed en lekker lang rijden.

Super leuk trainingskamp in Assen.

Ik had op 8,9 en 10 augustus trainingskamp in Assen en daar verheugde ik me heel erg op. Het duurde 3 dagen. De eerste dag was een dag van allemaal trainingen. We hadden ook iedere dag een ander circuit. Na iedere training gingen we met de hele groep evalueren en praten over de dingen die goed gingen en beter konden. De tweede dag hadden we een ander uitdagend circuit omdat er lastige bochten in zaten. Ik heb ook op een crossmotor en NSF gereden en dat ging best wel goed. 's Avonds zijn mijn vader, Rens en ik op de fiets naar het TT circuit gegaan en hebben een heel rondje op het circuit gereden (op de fiets). We hadden op de laatste dag van het trainingskamp nog 2 races. De eerste race was een sprintrace van 15 ronden met een traditionele start. Ik starte als 5de en had een goede start en kwam de eerste bocht goed door. Ik heb veel gevochten en kwam uiteindelijk op een 4de plek. De tweede race was met een endurancerace van 30 minuten met een rennende start. Dit is een start waarbij alle ouders bij de motoren staan en wij zo snel mogelijk 60 meter naar de motoren moeten rennen erop springen en weg rijden. Ik had een mooie start en na 1 ronde lag ik op kop. Maar na 2 ronden viel een rijder erg hard uit omdat haar tandwiel brak en kwam er een rode vlag en werd de race stil gelegd. Toen we weer verder gingen racen moesten we een traditionele start doen. De mensen die in de top 6 reden moesten nu achteraan starten dus dat was even balen (ik moest als 10de starten). Toen de race starte had ik een mooie start en ik haalde stuk voor stuk mensen in. Uiteindelijk stond ik 2de en wist ik de nummer 3, 4 rondes achter mij te houden, toen kwam de finish vlag en ben ik 2de geworden. Ik heb veel geleerd en veel lol gehad met het trainingskamp en ik bedank al de trainers voor hun inzet en lessen. Ik hoop dat ik het volgend jaar weer kan doen.

Groetjes, Milan

YESSS. EEN DERDE PLEK!!!!!!!

Ik was afgelopen zaterdag 21 juli weer in Meppen. Hier hadden we een training met een wedstrijd. Ik heb daar 1 vrije training gereden, 2 kwalificaties en 1 race. Tijdens de vrije training ging er iets mis met mijn motor. Het bleek dat mijn motor begon te roken en dat was niet best, gelukkig kwam dit omdat er nieuwe tape om mijn uitlaat zat en dit rookt in het begin altijd heel erg. Ik kon dus gelukkig verder rijden. Met de 2de kwalificatie werd verteld dat we niet alleen op het binnencircuit gingen racen maar dat we ook het buitencircuit erbij gingen doen omdat het nu droog was buiten. Ik haalde in de kwalificatie de 4de start positie en daar was ik ontzettend blij mee. Hierna begon de race en mijn start ging best wel goed, want ik raakte geen plaats kwijt. Na een aantal ronden lag ik op de derde plek want ik haalde Rens in die voor mij lag omdat hij in een bocht een klein beetje wijd ging. Hierna had ik al snel iemand achter mij namelijk Bo die mij (gelukkig) maar niet voorbij kon komen, hij vertelde mij na de race dat ik een goede verdedigende lijn reed. Ik heb ervoor gestreden om de derde plek te halen en ik vond dat ik een goede race heb gereden. De volgende keer is het Race-Kids racekamp in Assen en gaan ik misschien 1 rondje op het grote TT-circuit in Assen rijden (ik hoop het echt) en natuurlijk ga ik ook daar de volgende keer van alles over vertellen.

GR. milan

Deelname aan NK rijders wedstrijd Assen was een succes!!!!

Zaterdag 9 juli had ik samen met andere rijders uit het Nederlands Kampioenschap Mini-bike Junior B (leeftijd 11 t/m 14) in Assen geracet tijdens een speciale wedstrijd. Er was 1 vrije training, 2 kwalificaties en 2 races. Ik had 2 keer in de regen gereden en dat vond ik erg spannend omdat dit nog maar mijn tweede keer was dat ik in de regen reed. Ik was erg blij dat ik weer kon racen nadat mijn arm was gebroken, tijdens het rijden heb ik er ook geen last meer van. Ik vond het erg fijn om weer eens te racen en mijn motor reed super. Tijdens de laatste race ging het bijna mis omdat ik in een bocht te plat ging en mijn achterwiel uitbrak. Ik moest snel handelen om niet te vallen hierdoor kwam ik in het gras terecht en verloor ik 3 plaatsen. Toen ik weer op de baan was dacht ik: ''nu ga ik er op af!!" Ik heb ze daarna alle 3 nog ingehaald en toen ook nog iemand anders. Ik ben uiteindelijk als 6de gefinisht en omdat ik bij de eerste race 5de ben geworden, eindigde ik in het eindklassement op de 5de plek. Ik kreeg ook nog een medaille. Ik ben de dag daarna nog naar een vrije training geweest van de race-kids en heb toen ook nog meerdere keren op een NSF100cc gereden, dit is een schakelmotor. Dit ging ook hartstikke goed ook hier wordt ik steeds beter in.

Gr.Milan

Op de foto met Valentino Rossi

Ik was zaterdag 24 juni met mijn vader en Rens(een Race-Kids vriend van me) naar het TT circuit in Assen geveest en ben met Valentino Rossi op de foto geweest! Ik ben ook nog met een heleboel andere mensen op de foto geweest namelijk: jack Miller(MotoGP), Livio Loi(Moto3), Loris Baz(MotoGP), Augusto Fernandez(Moto2), Leandro Mercado(SBK) en ben Viñales(MotoGP), Zarco(MotoGP), Petrucci(MotoGP), Bo bensneyder(Moto3) en ook nog veel meer rijders tegengekomen.
Ik heb ook nog een nieuw T-shirt van Valentino Rossi gekregen van mijn vader (met handtekening).
De dag daarna gingen we weer naar Assen voor de wedstrijd van de MotoGP en het was ontzettend spannend! Maar de uitslag van de top 5, die was te gek!
1. Valentino Rossi.
2. Danilo Petrucci.
3. Marc Marquez.
4. Cal Crutchlow (kwam zomaar uit het niets).
5. Andrea Dovizioso.

Ik ben ook nog naar de wedstrijd van Robert (mijn trainer) geweest. Die was ook super spannend en weet je wie er heeft gewonnen????? Het was........ ROBERT!!!!11 Hij stond voor de laatste bocht 2de en degene die 3de lag wou hem voorbij maar verremmde zich gigantisch waardoor hij zichzelf en degene die 1ste lag er af ramde. Robert miste degene die 3de stond op een haar na anders gleed hij met de andere 2 mee de grind bak in maar dat gebeurde gelukkig niet. Toen eenmaal op het rechte stuk stond Robert eerste en won de race!!!!!!!11

GR.Milan

Mijn nieuwe Motor!!!

Omdat het heel goed gaat met het zoeken naar sponsoren, mijn famillie en vrienden helpen mij heel erg goed en daar ben ik super blij om.
Sinds een paar weken heb ik nu ook mijn eigen motor en hij rijdt supergaaf en snel!!!
Toen ik er voor het eerst mee reed in Meppel(DU) kwalificeerde ik mij als tweede voor de wedstrijd. In de wedstrijd werd ik ingehaald door Delano maar ik kon hem snel inhalen en toen reed ik weer tweede in de race maar dat liep niet zo leuk af. 3 rondes voor de finish ging ik te snel naar een bocht en ging ik remmen en sturen tegelijkertijd (domste dat je kan doen als je op een motor rijd) en vloog ik over de kop! Ik lande nogal verkeerd en brak mijn arm. Toen mijn vader en ik naar het ziekenhuis gingen bleek dat ik een radiuskopfraktuur had en dat ik mijn arm veel rust moest geven zodat hij sneller geneest. Nu ik dit verhaal aan jullie schrijf is mijn arm weer een stuk beter en kan ik al weer veel meer mee dan toen ik hem had gebroken. Ik hoop dat mijn arm snel weer is genezen zodat ik snel weer op mijn eigen motor kan racen want ik heb 8 juli een grootte wedstrijd in Assen bij de Race-Kids. Ik denk dat ik het verhaal hier ga eindigen want ik weet niks meer om over te vertellen en om met jullie te delen. Dus........ik hoop jullie te zien 8 juli in Assen.

Het ging weer goed in Assen!

Ik had op 28 mei een training in Assen en ook een wedstrijd.
We hadden 2 vrije trainingen, 2 kwalificaties en 2 wedstrijden.
We hadden de volledige baan van het junior track race baan in Assen dus in de vrije trainingen konden we de baan goed verkennen en doornemen.
Bij de kwalificaties was mijn snelste tijd: 0:35:02.
In de race had ik het nog verbeterd naar een ronde tijd van: 0:34:81.
Met de eerste race startte ik 9de en eindigde 9de (ik had een slechte start en in de eerste bocht stond ik 12de).
Met de tweede race startte ik 9de en eindigde 8de (iedereen reed sneller en wist de baan ook goed dus het was moeilijk om iemand in te halen).
ik kreeg uiteindelijk ook last van mijn rechter hand (de hand waar mee ik rem en gas geef) dus het lukte niet meer zo goed maar ben toch nog goed geëindigd.

Training Assen ging goed!

Ik had op 28 mei een training in Assen met de Race-Kids en ik kon eindelijk weer op een 4-takt rijden. Het was ook de dag waarop de eerste race van het NL kampioenschap van de Race-Kids begon. In mijn eerste race na de start viel in de eerste bocht mijn motor uit, erg balen maar toen mijn motor wees aan was ging ik er weer vol tegen aan en werd ik 7de. In mijn tweede race viel in de eerste bocht alweer mijn motor uit. Jammer genoeg duurde het nu langer voordat mijn motor weer werd aangezet en toen ik verder ging had ik een ronde achterstand. Op de baan kwam ik midden in de voorste groep terecht en er gingen een aantal rijders voorbij maar ik hield vol en haalde ook nog wat rijders in. Ik had uiteindelijk ook Nick en Delano achter me (de snelste van mijn groep). Ik had het eigenlijk helemaal niet door want ze kwamen me maar niet voorbij. In de laatste ronde kwam er ook nog een rode vlag vanwege een ernstige crash. Ik eindigde toch nog 15de maar het was niet makkelijk met al die snelle rijders op je hielen. Ik vond het een leuke en spannende race en heb weer veel geleerd.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.