2de NK in Assen niet helemaal volgens wens.

Zaterdag en Zondag 10/11 Juli had ik mijn tweede NK in Assen.

We hadden dit NK twee dagen, dag 1 om te trainen en dag 2 om te racen. Op dag 1 hadden we 1 vrijetraining en 2 kwalificaties en op dag 2 hadden we 1 warming-up en 2 races.

Dag 1. Ik vond het wel een beetje jammer dat we maar 3 sessies hadden over de hele dag, daarom moesten we ook super lang wachten tussen iedere sessie. In mijn Q1 reed ik de eerste tijd en dat was voor het eerst dat ik op een P1 stond, in Q2 reden we allemaal sneller en ik kwam helaas 0.03 seconden te kort voor voor P1 maar ik mocht als 2de starten en daar was ik best wel trots op.

De volgende dag was het eindelijk tijd voor de races. Tijdens de warming-up reed ik opnieuw de 2de tijd, dus ik had enorm veel zin in de races, maar ik was ook voor het eerst echt zenuwachtig voor een race.

Race 1: Ik had een goede start en lag in bocht 1 al tweede. Gelijk in bocht 8 maakte ik de aanval voor P1 en daar bleef ik ook voor 3 hele rondes (persoonlijk record) rijden. Voor mij was alles op dit punt nieuw omdat ik eigenlijk nog nooit op kop heb gereden. Dus was ik voornamelijk bezig met verdedigen, helaas miste ik in de ovale mijn rempunt en omdat ik zo aan het verdedigen was probeerde ik door harder te remmen en scherper in te sturen toch mijn lijn te houden. Helaas was dit iets teveel van het goede waarna mijn voorwiel uitbrak en ik onderuit ging. Ik probeerde zo snel mogelijk weer verder te gaan maar stond nu wel 16de maar. Ik maakte nog een kleine comeback en eindigde de race op een 11de plek wat niet heel verkeerd is maar toch wel erg jammer was. Omdat het mijn eigen fout was baalde ik niet heel erg.

Race 2: Ik had ook nu een goede start maar stond na bocht 1 wel 3de. Ik wachte alles rustig af want ik wou niet weer onderuit gaan, in ronde 2 verloor de nummer 1 zijn kniepad en ging daardoor over het gras, nadat ik over zijn kniepad gereden was stond ik 2de. Ik kon goed aanhaken bij de nummer 1 en hield het gat op een halve seconde. Alles wat ik nu wilde doen was uitrijden, helaas gebeurde mij hetzelfde in race 2 wat mij ook in race 1 overkwam (alleen nu in een andere bocht) nu baalde ik wel enorm weer was mijn race net als mijn humeur weggegooid. Ik heb ook deze race wel uit kunnen rijden en dit keer op een 9de plek maar daar was ik natuurlijk niet echt tevreden mee.

Mijn volgende NK is in Staphorst wat niet mijn favoriete baan is, hoewel ik daar in het verleden wel goede resultaten heb behaald. Eerst heb ik 2 t/m 4 augustus nog het zomerkamp in Assen waar ik en patrick gaan trainen om mijn race houding wat aan te passen voor het NK in Staphorst.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.