Laatste training voor eerste NK

Zondag 6 Juni had ik mijn laatste training in Assen voor mijn eerste NK. Over 2 weken heb ik dan eindelijk mijn eerst NK van het seizoen nadat de eerste 3 NK’s zijn gecanceld. Deze zal plaatsvinden in Veldhoven.

Maar eerst maar weer eens trainen, 5 trainingen had ik waarvan ik er uiteindelijk 4 van heb gereden aangezien de laatste training zo laat was. Het was vandaag echt de perfecte dag om te gaan racen want er stond weinig wind en het was lekker warm dus je had goede grip op de baan.

In de eerste training was ik zelf meer aan het genieten dan dat ik me aan het concentreren was op het sneller rijden. Ik was verder ook aan het kijken wie ongeveer even snel als mij reed en waar ik een beetje bij kon aanhaken.

In de tweede sessie had ik iemand gevonden waar ik mee kon rijden en die ook samen met mijn in de Yamaha Cup rijdt maar omdat we in een mega volle groep reden, kwamen er telkens weer tragere rijders tussen waardoor ik steeds weer opnieuw moest aanhaken. In het kort was deze sessie erg vervelend. De tweede sessie ging al een stuk beter en kon ik bij een aantal goed aanhaken en goed kijken naar hun racelijnen en rempunten.

In de derde en vierde sessie’s zat er ook veel verschil tussen de snellere en de tragere rijders. Ik was vooral in de derde sessie heel agressief aan het inhalen, na de sessie werd ik hierop aangesproken door Patrick en zei dat ik daar wel op moest letten en het af en toe goed moet plannen. Zo’n rijder verwacht namelijk niet dat ik in 1 bocht 6 meter inloop en hem er dan ineens tussen knal bij de volgende bocht.

In de vierde sessie ging ik daar dus wat meer letten op toen ik mensen ging inhalen en omdat ik hierbij meer aan het nadenken was ging deze sessie naar mijn gevoel wel het beste. Ik vond het telkens inhalen wel lastig en vermoeiend omdat ik erg gewend was van de open 125cc klasse dat ik voornamelijk vrijbaan had en dat ik telkens snelle rondes kon rijden. De yamaha cup heeft in totaal 18 rijders dus hie moet ik wel aan wennen.

Ik vond het in de eerste instantie zo fijn idee maar nu ik er op terug kijk denk ik dat dit mij wel zeer goed gaat helpen om een betere rijder te worden!

Ik heb nu nog 1 training in Veldhoven voor dat ik mijn eerste NK in Veldhoven heb en ik hoop dat het weer daar mooi is en ik net zo een goed resultaat zal hebben als de laatste keer dat ik daar reed!

Wish me luck!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.