Alweer allemaal nattigheid!

Zaterdag 22 mei had ik (zoals gewoonlijk) weer een regenachtige training in Assen. We hadden vandaag 5 sessies waarvan ik de eerste en de laatste niet had meegereden had. De eerste sessie was op een natte baan en daar heb ik al vaak genoeg op gereden. De laatste sessie was om 16:30 maar de meesten van mijn mederijders in de cup stopten ook eerder dus dacht ik laat ik dan ook maar een keer eerder stoppen..

De eerste sessie had ik dus niet gereden maar de tweede sessie wel. De baan was toen al een stuk droger en kon ik eindelijk weer met wat meer snelheid over de baan. Er stond wel een redelijke wind dus ik moest nog wel een beetje opletten met wanneer en hoe ik bochten instuurde want dit wind heeft echt wel invloed op het insturen en uitkomen van een bocht.

Tijdens de derde sessie scheen de zon weer dus ik kon vol op genieten van een droge baan maar na 10 rondjes was de pret alweer voorbij en begon het weer te regenen. Hierdoor had ik ook weer bijna een uitglijder doordat mijn voorwiel uitgleed maar gelukkig kon ik nog snel genoeg mijn motor omhoog duwen met een zetje van mijn knie. Vanaf dat punt wist ik dus ook dat ik wat rustiger aan moest rijden.

In de vierde en dus mijn laatste sessie was het droog aan het begin, begon het weer een beetje te regenen en was het daarna weer droog. Ik was in deze sessie ook 1 van de snelste en ik was continu mensen aan het inhalen wat ik zelf wel leuk vond. Helaas begon het midden in de sessie dus te regenen waardoor ik mijn ritme wat kwijtraakte en dus weer rustig aan moest rijden. Ik vind regen rijden eigenlijk een beetje saai worden omdat ik het dit jaar al heel vaak heb moeten doen maar vooral omdat het me te traag gaat.

Ook nog even een bedankje aan mijn vader voor het repareren van mijn kuip. De kuip is inmiddels ook al gespoten en hij ziet er weer superstrak uit maar dat was nog niet zo op deze foto's.

Binnenkort hoorde ik dus ook mijn eerste en tweede NK’s te hebben maar die zijn afgelast vanwege corona en daardoor heb ik dus nu mijn eerste NK in veldhoven op 19 Juni. Erg jammer maar in ieder geval wel op mijn favoriete circuit!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.