Kickoff van het seizoen!

Vandaag was het dan, eindelijk, na al die dagen wachten, de officiële Kickstart Kickoff en de eerste echte training! Tijdens deze dag hadden we drie training sessies, twee van 30 minuten en één van 20 minuten. Ook werden er vandaag profiel foto’s gemaakt voor de Kickstart R125 Cup en kregen wij allemaal ons kledingpakket met een vest, pet, T-shirt en een body warmer met het Yamaha-cup logo erop.

In de eerste training wou ik goed kennis maken met mijn nieuwe motor en omdat de sessie 30 minuten was, had ik daar nu beter de tijd voor dan normaal. Ik begon de sessie alleen zonder bandenwarmers dus mijn banden waren koud waardoor ik er niet goed kon inkomen. Het duurde met het koude weer lang voordat mijn banden opgewarmd waren. Mijn motor reed wel super fijn en ik kon er ook gelijk mee weg.

In de tweede sessie hadden we wel de bandenwarmers om de banden en in deze sessie wou ik mijn meer focussen op dat ik meer mijn benen moest gebruiken om de motor vloeiender in de bochten te gooien. Nu mijn banden in het begin van de sessie goed warm waren, kon ik de temperatuur veel beter vasthouden waardoor ik veel meer grip had dan in de vorige sessie. Ik kwam er nu ook achter hoeveel fijner de Yamaha rijdt dan mijn Suzuki. De Yamaha voelt als het ware veel meer controleerbaar, terwijl de Suzuki veel wilder voelt en soms nog wel eens zijn eigen ding deed.

In de derde sessie wou ik eigenlijk even lekker genieten van het rijden en iets rustiger aan doen, dit is mij helaas niet gelukt want ik ging zo lekker dat ik nog sneller reed dan in mijn tweede sessie. Ik kon volop genieten en wilde steeds sneller en harder door de bochten. Toen kwam ook het moment waarbij ik erachter kwam dat ik telkens als ik door een bocht naar links ging, ik met mijn kuip de grond aanraakte waardoor ik schrok en ik dan niet goed door de bocht kon. Gelukkig gaat mijn vader dit oplossen door daar een stuk uit de kuip te zagen en smaller te maken.

Ik heb heel veel van deze dag genoten en ben ook echt heel blij met mijn nieuwe Yamaha. Ik heb ook kennis gemaakt mijn de andere deelnemers van de Cup en ik hoop dit jaar veel te zullen leren en hoop op lekker veel spannende battles op de baan. Ik heb voor mijzelf het doel om dit jaar het Rookie kampioenschap op mijn naam te zetten en lekker vaak op het podium te staan. Ook hoop ik samen met mijn trainer Patrick van Es veel te kunnen trainen en nog meer te leren en dat ik vele leuke en goede rondes ga rijden!

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.