2de Super NK in Veldhoven

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor een NK race. Dit keer was alles op 1 dag, 2 kwalificaties en 2 races. Gelukkig was het de hele dag kurkdroog maar wel heel erg heet wat best wel vermoeiend was. De eerste sessie had ik al gelijk problemen, geen interne problemen maar grip problemen, ik gleed overal weg. Ik kon daarom geen goede eerste tijd neetzetten. Ik vertelde het aan Patrick en hij zei dat het aan de bandendruk kon liggen maar ook aan mijn houding op de motor. Ik hang namelijk erg veel naast mijn motor en omdat deze baan minder grip heeft, moest ik meer boven mijn stuur blijven hangen zodat ik mijn motor meer op het asfalt druk. Dat bleek een supertip te zijn want dat werkte, heel goed.

In de tweede kwalificatie verbeterde ik mijn tijd met bijna 2 seconden en kwalificeerde ik mezelf met een 3de tijd! Dat had ik eigenlijk niet verwacht maar ik was er wel super blij mee. Op dit moment van de dag begon het echt heel warm te worden en de banden begonnen het ook een beetje zwaarder te krijgen. Maar ze hielden het gelukkig goed vol.

Nu was het dan zover, de eerste race. Ik was best wel zenuwachtig omdat ik geen idee had hoe dit zou verlopen maar ik moest het maar gewoon doen. Ik had een niet zo bijzonder goede start maar kwam wel als derde uit de eerste bocht. Ik werd 1 ronde later ingehaald en probeerde aan te haken. Omdat de 2 personen voor mij zo hevig aan het battlelen waren besloot ik om rustig af te wachten wat er ging gebeuren. En toen gebeurd wat ik al een beetje had verwacht. De twee rijders voor mij kwamen tegen elkaar aan waardoor ze beiden van de baan raakten. Op dit moment reed ik 2de en alles wat ik nou wou doen is blijven rijden. Meerdere rondes gingen voorbij en het gat tussen mij en de rijder achter mij werd helaas steeds kleiner en kleiner. Ik probeerde het maximale er nog uit te halen en hoopte dat de rijder achter mij een foutje zou maken omdat hij enorm aan het pushen was. Deze maakte hij inderdaad em op dat moment kreeg ik een klein beetje ruimte. Ik kon harder pushen om dichter bij de nummer 1 te komen maar ik wilde niet teveel riskeren. Een tweede plek had ik namelijk niet verwacht dus ik was daardoor extra voorzichtig in die laatste rondes. Na de finisch was ik super blij en ik hoopte dit te kunnen herhalen in de tweede race.

De tweede race. Ik had nu een veel betere start en kwam als 2de uit de eerste bocht. Ik reed het gat naar de nummer 1 dicht en ging gelijk voor een inhaalactie. Die slaagde en voor het eerste keer op een 125cc leidde ik een wedstrijd, best wel fijn gevoel want je hoeft je eigenlijk niet echt druk te maken om iemand voor je. Maar dit best wel fijne gevoel verdween na 2 rondes toen ik weer werd ingehaald. Ik kon gelukkig goed aanhaken met de kopgroep en hoopte op nog een kans maar helaas miste ik bij bocht 3 mijn schakelpunt waardoor ik de aansluiting compleet verloor en zelfs nog moest oppassen voor de nummer 4 achter mij, maar ik hield het vol en eindigde de tweede race als 3de. Een super race in het geheel dus.

Dit bij elkaar betekende dat ik 2de stond in het dagklassement en dus een mooie beker had binnengehaald. Ik was hier echt heel blij mee en voelde me gewoon super goed, en moe. De volgende NK race is pas over een maand maar er zijn nog genoeg trainingen plus nog een traningskamp in Assen waaraan ik mee kan doen.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 7 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.