Laatste NK wedstrijden van het seizoen in Assen

5 en 6 Oktober had ik mijn laatste NK in Assen. Ik had de laatste weken veel drukte op school dus mijn hoofd stond er niet echt naar en ik was erg moe. Maar ik moest de race natuurlijk wel rijden, anders zou het wel een beetje zonder zijn voor mijn plek binnen het NK. De eerste dag was een trainingsdag met kwalificaties en de tweede dag was de laatste kwalificatie met de 2 races.

Dag 1: De temperatuur was aan de lage kant en het was nat dus de baan was erg glad. Omdat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat, zat ik heel anders op de motor en het leek daarom niet echt te lukken. In de loop van de dag ging het al iets beter en werd het wat warmer. Ik probeerde erg aan mijn houding te werken en in de 2de Kwalificatie reed ik zo snel en goed als ik kon. Ik reed nog net de 6de tijd waar ik eigenlijk best wel trots op was. Met mijn racemaat Rens ging het ook erg goed. Hij reed super lekker en had tot nu toe steeds iemand om naar toe te rijden.

Aan het einde van de dag zijn mijn vader en ik naar huis gegaan om daar te eten en te slapen ipv. met de caravan op het circuit te blijven. Hierdoor kon ik even goed relaxen en uitslapen. Hier was ik best wel blij mee want hierdoor kwam ik goed tot rust en kon ik mij beter concentreren op de 2de dag en de beide races.

Dag 2: Het was kouder en het waaide erg hard, hierdoor lukte het mij niet om een betere tijd neer te zetten. Ik starte beide races vanaf de 8ste plek, niet de beste plek maar mijn gevoel was nu beter dan de dag daarvoor en hierdoor had ik een goed gevoel over de races.

Race 1: Bij de start kwam ik goed weg en ik haalde na bocht 2 al gelijk iemand in. Ik wou in de volgende bocht gelijk weer iemand inhalen maar hij gleed uit en ik kon hem maar net ontwijken. Ik wist nu dat ik snel moest aanhaken bij de rijders voor mij maar door een aantal kleine fouten kwam er een te groot gat en lukte dit niet meer. Voor mij gebeurde er verder niet echt iets bijzonders ik finishde uiteindelijk toch 6de.

Race 2: Ik had een slechte start en kwam in de eerste bocht niet goed weg. In de derde bocht haalde ik gelijk weer iemand in en reed achter de volgende aan. Ik was de hele tijd aan het kijken waar ik ertussen kon maar ik kon maar geen gaatje vinden, totdat ik iets sneller kwam uit bocht 2 kwam en hem net voor bocht 3 kon uitremmen. De rest van de race was het verdedigend rijden omdat wegrijden niet lukte. Wel reed ik hierdoor een stuk sneller, wel 1 seconde sneller dan mijn beste kwalificatieronde. Doordat er voor mij 1 iemand viel, schof ik 1 pekje omhoog en kon ik als 5de finishen. Ik was superblij met het resultaat.

Met dit resultaat ben ik op de 5de plek binnen hetNederlands Kampioenschap Open 125cc gekomen en dat was 1 van mijn doelen tijdens dit seizoen. Ik ben heel trots op dit resultaat en hoop dat ik mijzelf volgend jaar nog meer kan verbeteren.

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − acht =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.