KNMV rijles in Lelystad

1 juni had ik een KNMV trainingsdag op het politieoefenterrein in lelystad.  Ik wist eerlijk gezegd niet echt wat ik kon verwachten maar wel dat de baan waar we op gingen rijden 2,5 KM lang was en wel 9 m breed! Het nadeel was wel dat we weer vroeg uit ons bed moesten komen.

Toen we aankwamen werd er een uitleg gegeven over wat er vandaag ging gebeuren en wie onze instructeurs zouden zijn. Dit was trouwens ook hun eerste keer dat zij deze training zouden geven aan kinderen dus dat was wel spannend (deze training is namelijk normaal alleen voor volwassen met een motorrijbewijs). Wat heb ik daar gedaan (in het kort): leren rijden met hoogteverschillen, door gras rijden, zo recht mogelijk rijden met zo’n laag mogelijke snelheid, vrij rijden en starten. Als warming up hebben we samen met Barry een stukje hard gelopen rond de baan.

Het vrij rijden was eigenlijk precies wat je zou verwachten maar dan op een baan van 2,5 km met 120 km/h. Waar ik veel van heb geleerd was het door het grasrijden en het starten. Het door het gras rijden vond ik eerlijk gezegd het leukste van allemaal. Ik heb hiervan ook het meeste geleerd zoals dat je op je stepjes moet staan en niet op je motor moet blijven zitten als je door het gras gaat. Het starten was voor mij ook erg nuttig vanwege het feit dat ik een niet zo goede starter ben… Ik weet dus nu ook dat ik mijn koppeling RUSTIG moet los laten en niet snel.

Aan het rijden met verschillende hoogte verschillen heb ik (op mij niveau) nog niet echt wat aan want al de banen waarop ik rij hebben niet echt hoogteverschillen. Het zo langzaam en recht mogelijk rijden had ik iets meer aan omdat je daarmee ook test hoe goed je evenwicht is op de motor. Verder was het vrij rijden ook erg leuk en heb ik ook erg van genoten. Ook heb ik nog samen met Rens gebattled wat hij trouwens geweldig vond!

Na de tijd ben ik met Anneke en Rens nog ff bij de KFC ben geweest dus dat was ook erg lekker.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 6 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.