Training in Meppen en Super estafette Race-Kids in Swalmen

Training Meppen

Twee weken geleden was ik in Meppen voor een Race-Kids training. Het was mijn eerste binnentraining van dit jaar dus ik was erg enthousiast. Ik was ook een trainer en dat vond ik ook erg leuk. In mijn eerste vrije training reed ik niet op mijn eigen motor omdat die olie aan het lekken was (voor de zoveelste keer). Bij het training geven reed ik ook nog op een andere motor maar ik was nu aan de motor gewend geraakt dus ik ging nu een stuk sneller. Bij het training geven gaf ik mijn groepje de tip om wat meer de kijken door een bocht en wat minder gas inhouden.

In de eerste Kwalificatie reed ik op mijn eigen motor en man, wat reed hij goed! Het gas geven en remmen voelde super goed en ik reed supper snel. Ik reed in mijn groep samen met Jorke en Julian en we waren erg gewaagd aan elkaar. Hierna moest mijn trainingsgroep ook kwalificeren, ik zag dat het ook een stuk beter ging met vooral het kijken. Nu kwam de race! Ik reed samen met Rens en we zaten lekker te battlelen. Ik vond het erg leuk om weer met Rens racen, net zoals vorig jaar. Ik nam veel van Rens over en nam bochten veel beter(na mijn gevoel). Mijn trainings groepje had ook een race en 1 van die jongens werd 3de. Nu de tweede race. Ik reed samen met heel veel andere bij elkaar de baan over en ik kon er maar niet langs. Rens reed voorop met Mandy erachter. Daarachter reed Jaiden met mij. Jaiden verdedigde zo goed, dat ik er nergens voorbij kon komen. Bij de laatste ronde begaf mijn motor het helaas en viel ik uit. Julian reed helemaal voorop, het leek wel op hij er niet was!

Vandaag was een leuke dag. Ik heb veel geleerd en het training geven was iets wat ik al een tijdje wou en vond het super gaaf om weer te doen. Volgende week heb ik een Estaffette in Swalmen en ik ben benieuwd wie er in mijn groepje zitten!

Race-Kids Estafette Swalmen

Het is zover! De Race-Kids Estafette van 2018! Ik had er super veel zin in! Ik ben blijven logeren bij de oma van Rens omdat het dan niet zover rijden is. Het was 06:30 en ik moest uit bed om naar Swalmen te gaan. Ik werd zo verward wakker dat ik was vergeten waarom ik daar was maar dat schoot me al snel weer te binnen. In de auto onderweg naar Swalmen heb ik nog even geslapen. Ook hadden we de afslag naar een Tankstation gemist dus moesten we rechtdoor naar het volgende benzinestation.....en deze stond in Duitsland. "alles voor goedkoop tanken!" zei mijn vader.

Eenmaal aangekomen zette ik mijn motor neer en ging op zoek naar mijn groepje. Ze heten: Luca en Rick. Luca reed in groep A, Rick in groep B en ik in Groep C. We hadden een training om de baan te verkennen en daarna zouden we starten met de Estaffette. Maar wat bleek, de transponders deden het niet! Dus de totale rondes bijhouden ging daardoor niet. We hebben uiteindelijk apparte races gereden en de punten daarvan opgetelt. In mijn eerste training ging ik de baan goed verkennen en op zoek naar de beste racelijn. Bij mijn tweede sessie ging ik al wat sneller rijden en reed goede tijden. Wij hadden een goed gevoel voor de race. We hebben meerdere estaffette starts gedaan en dat was erg leuk en toen gebeurde het. Mijn vader was bezig met mijn motor en toen draaide er een schroefje door van mijn Cabarateur dus kon ik niet meer rijden met mijn motor. Ik reed de races uiteindelijk op de motor van Rens (thnx Rens!).

Nu was het tijd voor de race! We deden allemaal ons best en deden wat we konden om zo hoog mogelijk te eindigen. Bij de eerste race had ik een wat slechtere start dan de rest maar het ging voor de rest super goed. Bij mijn groepje ging de eerste race super goed en we hadden zin in de tweede race. Deze ging alleen wat slechter bij mij dan bij Luca en Rick. Ik werd in de tweede race tegen de muur gedrukt en ben gevallen maar gelukkig kon ik snel door rijden en verloor niet teveel plaatsen. Na de race ging ik me omkleden en ging zitten bij mijn vader en Rens. Toen kwam de prijsuitrijking. Ik was benieuwd hoeveelste wij waren geworden en we waren tweede geeindigd!!! Vanwege goede teamwork en veel tips aan elkaar zijn wij tweede geworden en we kregen een super mooie troffee! Ik was echt super blij en feliciteerde Luca en Rick met hun troffee. We hebben hard gestreden voor deze overwinning!

Ik ging ook nog karten samen met Rens en Syro (broertje van Rens). Ik had erg veel plezier met het karten en samen met mijn vader, Rens, Syro, Anneke en de rest van de Race-Kids nog lekker gegeten. Volgende week Zaterdag ben ik in Poeldijk en daar moet ik ook weer training geven en daar heb ik erg veel zin in!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.