7de NK wedstrijd in Emmen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn website geschreven heb. Een aantal weken geleden heb ik mijn 6de NK wedstrijd gehad in Assen. Helaas is deze niet zo goed gegaan, ik ben daar 2 keer uitgevallen vanwege materiaal problemen (de laaste keer zelfs met een crash want mijn ketting ging los en hierdoor blokkeerde mijn achterwiel), gelukkig heb ik hier zelf niets aan over gehouden.

Vorig weekend (8 september) was ik in Emmen voor mijn 7de NK wedstrijd. Ik had er erg veel zin in. Omdat mijn eigen motor gerepareerd werd, had ik de motor van mijn trainer Robert meegekregen. Toen we daar aankwamen was de baan in het begin nog een beetje nat, maar dat droogde snel weer op. Ik ben op de step van mijn vader de baan gaan verkennen. Ik kwam erachter dat we op een erg korte baan reden die vol met hobbels zaten. Ik had er toen ineens minder zin in, maar mijn vader zei dat iedereen last heeft van de hobbels en door de korte baan verliezen de snelle motoren een groot gedeelte van hun voordeel. Toen kreeg ik er weer veel meer zin in, helaas duurde dat niet heel lang.

Vrijetraining 1: De baan was een beetje nat en ik ging de baan goed verkennen. Ik had al snel last van de hobbels en ik vond de baan VEEL te kort. Toch reed ik mooie rondjes en zette een 3de tijd neer. Totdat ik mijn gaskabel kapot trok, dat was toen einde training! Maar gelukkig kon mijn vader dit snel weer repareren.

Kwalificatie 1: De baan was alweer droog en ik wou voluit gaan. Maar iedere keer als ik snel en plat door een bocht wilde gaan slipte mijn achterwiel steeds weg. Ik ben hierdoor 1 keer onderuit gegaan maar stond gelijk weer op en kon verder rijden. Daarom kon in niet voluit rijden en dit was ook te zien aan mijn rondetijden, ik zette maar een 6de tijd neer. Na de sessie bleek mijn carburateur lek te zijn, hierdoor lekte er tijdens het rijden benzine op mijn achterband en daardoor gleed ik steeds weg. Gelukkig kon mijn vader met nog een paar andere mensen dit net op tijd repareren en waren we net op tijd klaar voor de tweede kwalificatie.

Kwalificatie 2: Ook deze sessie ging niet heel lekker. Mijn motor sputterde de hele tijd, de motor is bij het begin van de sessie uitgevallen en daarna nog 2 keer. Iedere keer als ik gas gaf trok mijn motor niet mooi op maar ging dat met veel schokken. Hierdoor kon ik mijn tijd van de 1ste kwalificatie niet verbeteren. Ik starte hierdoor tijdens de 1ste race vanaf de 9de plek. Ook nu bleek het probleem de carburateur te zijn. Mijn Flotter, dat ervoor zorgt dat er brandstof in de caburateur terecht komt was niet goed afgesteld. Hier zijn we ook weer een tijdje mee bezig geweest, maar net voor het begin van race 1 leek hij het weer te doen.

Race 1: Hier valt niks over te vertellen want toen we voor de start mijn motor aan wilden doen wou hij niet aan, op geen enkele manier. Ik baalde behoorlijk. Dus ik heb de eerste race niet meegereden. Voor mijn Vriend Rens die in de Open 125cc rijdt is het ook niet goed verlopen. De achterrem van zijn KTM was vast blijven zitten waardoor hij altijd afremde en niet goed wegtrok. Uiteindelijk is hij ook met de 1ste race gestopt jammer.

Race 2: Henk Schotman heeft mij geholpen met het fixen de motor en toen deed hij het weer!!! Nu kon ik wel meerijden in de race!!! Ik was erg zenuwachtig omdat ik de hele dag al zoveel pech had gehad maar de race is goed verlopen! Bij de start was ik goed weg en heb ik 3 mensen ingehaald maar ik bleef te lang achter Ivar zitten waardoor de nummer 1 tot en met 4 steeds verder wegreden. Toen ik Ivar voorbij was reed ik op de 5de plek, Alec en Ricardo kwamen steeds dichter bij mij dus het was erg spannend. Voor mij was er ook nog een crash waardoor ik even 4de stond maar hij haalde mij helaas snel weer in. In de laatste ronde begon mijn motor weer te sputteren maar gelukkig kwam ik over de finish en ben ik uiteindelijk 5de geworden. Toen ik na de finish in mijn tank keek was deze bijna leeg! Door alle stress waren we vergeten na de kwalificatie te tanken. Heb ik toch nog geluk gehad die dag!

Voor mijn laatste NK op 22 september ben ik weer in Berghem en rijd ik weer op mijn eigen motor. Wens me succes!!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.